DMI med varsel: Stærk storm rammer Danmark torsdag

20/01/2021 13:18

|

Lukas Jepsen

Foto: Shutterstock.com

Mest læste i dag

Det bliver efter alt at dømme en meget blæsende dag, danskerne i morgen kan stå op til.

Ifølge DMI er der særligt en del af landet der vil blive hårdt ramt af den voldsomme vind. Måske ikke så overraskende, er der tale om Vestjylland, og mere specifikt vestkysten.

I en pressemeddelelse oplyser DMI, at hele vejen op og ned ad den jyske vestkyst, er der varsel om stormende kuling og vindstød af stormstyrke. Ifølge vagthavende hos DMI, Martin Lindberg, skyldes morgendagens voldsomme vejr at et lavtryk bevæger sig fra Storbritannien til Norge.

”Det er et lavtryk, som bevæger sig i morgen fra det nordøstlige England over Nordsøen til Stavanger. Det er et lavtryk med kraftig vind, især sydøst for lavtrykkets centrum,”

Allerede i løbet af natten eller de tidlige morgentimer torsdag, vil vinden være tiltagende og forventes at ramme stormstyrke ved middagstid.

” Vinden tiltager yderligere. Vi kommer op på stærk storm. Altså over 28 og måske op til 30 meter i sekundet, især mellem Thyborøn og Hanstholm. Og det er sent i morgen eftermiddag eller aften mellem 17 og 21,” – fortæller Martin Lindberg.

Den slags blæsevejr har en tendens til at skubbe vandet med sig, og det er bestemt også noget der kan ske i morgen, forudser Martin Lindberg.

”Vi forventer, at vi kommer op på 2,5 meter, måske helt op til 2,6 meter over den normale vandstand i Vadehavet, og på den centrale vestkyst omkring 2,3 meter. I Lemvig er den seneste prognose knap 1,5 meter,”

Så er det er uden tvivl vestjyderne der mest af alt for den vilde vind at mærke, men ifølge DMI’s vejrkort, bliver det en meget blæsende dag, for størstedelen af landet i morgen.