Det særdeles flotte forårsvejr synger på sidste vers.
For selvom tirsdagen byder på endnu en dag med masser af sol og høje temperaturer, så er det med at nyde det så længe det varer.
Inden længe får piben nemlig en anden lyd.
Når tirsdagen lakker mod enden og onsdagen står for døren, så venter et større vejrskifte.
Men ondt bliver værre torsdag.
I første omgang skal tirsdagens vejr dog overstås.
Her venter der størstedelen af landet en skyfri himmel, når de slår øjnene op, men ved Vestkysten er der lokalt drevet havgus ind fra Nordsøen, som skygger for morgensolen.
Solen ventes at brænde gusen af rimelig hurtigt over land, men kystnært kan lave skyer drille en stor del af dagen. Temperaturmæssigt er der også kontraster at finde fra vest mod øst.
Det skriver DMI.
Befinder man sig i Vestjylland eller på Bornholms vestkyst, kan man forvente mere 'moderate' temperaturer mellem 12 og 17 grader, hvorfor fornemmelserne her måske mest holder sig i den forårsagtige del af spektret.
Men ellers ventes temperaturen at stige til mellem 17 og 23 grader, varmest jo længere østpå over land, man bevæger sig. På den østligste del af Sjælland kan det endda blive lidt varmere, hvilket giver dagens spænding: får vi årets første sommerdag?
Definitionen på en sommerdag er, at temperaturen et eller andet sted i landet skal overstige de magiske 25 grader. Der er stor variation i, hvornår den første sommerdag falder fra år til år, og det vil derfor ikke være usædvanligt, hvis den ender med at falde i dag.
Den tidligste første sommerdag, som DMI nogensinde har registreret, er den 17. april, men her skal vi helt tilbage til år 1964.
Man skal ikke vænne sig til de sommerlige temperaturer, de er nemlig ikke kommet for at blive.
Allerede onsdag skifter vejret - temperaturen holder sig under 20 grader, der kommer flere skyer og lokalt kan der falde lidt regn. Det markerer overgangen til mere køligt og ustadigt vejr, som vil præge resten af ugen.
Men det stopper ikke her.
Fra natten til torsdag skifter vejret markant.
Et lavtryksområde bevæger sig ned over landet nordfra, og her bliver det liggende stort set resten af ugen. Lavtrykket trækker en del byger med sig, som lokalt kan være både med hagl og torden.
Det blæser op, og maksimumtemperaturen ventes kun at komme op på 12-13 grader. Bygevejr giver i sig selv en ulige fordeling af vandet, men når ugen er slut, ventes der at være faldet mellem 10-30mm de fleste steder.
Så det er med at nyde tirsdagens sommerfornemmelser og ellers finde regntøj og paraply frem fra gemmerne.
Derudover kan man glæde sig over, at naturen endelig får et mere regulært skud regn, så vi kan få det tørkeindeks ned igen.