Disse biler får flest skader

06/07/2024 12:52

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Her er de biler, som pådrager sig flest skader i trafikken.

Mest læste i dag

I 2023 blev der registreret over 380.000 skader på personbiler, og reparationerne beløb sig til i alt 4,9 mia. kroner. Særligt ejere af Land Rovere har ofte været på værksted og har samtidig fået store regninger, viser de nyeste tal fra F&P:

"Land Rover har gennem flere år ligget på førstepladsen over antal skader pr. 1000 biler, men i 2023 er BMW tæt på at overhale. Samtidig er det dyrt at reparere en Land Rover: Den gennemsnitlige regning ligger på godt 23.000 kroner," siger Pia Holm Steffensen, underdirektør i F&P.

Den dyreste bil at reparere er dog ikke Land Rover, men Porsche, hvor den gennemsnitlige værkstedsregning er på 28.000 kroner, hvilket placerer Porsche øverst på F&P's 2023-liste.

Der er dog ikke mange Porscher og Land Rovere på de danske veje, men derimod mange Volkswagen:

"Volkswagen er det bilmærke, mekanikerne oftest møder, hvilket naturligvis hænger sammen med, at det også er det bilmærke, flest danskere kører i. Mærket er dog ikke at finde på top ti over biler med flest skader pr. 1000 biler," siger Pia Holm Steffensen, underdirektør i F&P.

Salget af elbiler eksploderede i løbet af 2023, og i november blev der for første gang solgt flere nye elbiler end benzin-, diesel- og plug-in hybridbiler tilsammen. Mange elbiler har dog ikke kørt på vejene hele året, hvilket kan betyde, at analysen undervurderer, hvor ofte de får skader:

"Mange elbiler har ikke været på vejene hele 2023, så alene af den grund er antallet af skader målt i forhold til bestanden ved udgangen af 2023 undervurderet sammenlignet med andre biler. Desuden er reparationerne på elbiler op til 30 % dyrere end på tilsvarende konventionelle biler," siger Pia Holm Steffensen.