Derfor skal du passe på med at stille vand ud til dyrene i varmen

25/06/2023 18:17

|

Redaktionen

Foto: Shutterstock
Hvis du stiller vand ud til de tørstende dyr, kan du risikere at tiltrække andre uønskede dyr.

Mest læste i dag

Det varme vejr og tørken har hærget Danmark det sidste stykke tid, men det er jo ikke kun vigtigt for os mennesker at få vand. 

Det samme gælder for alle dyrene i naturen. Men det er måske en god ide, at tænke sig om en ekstra gang, inden man stiller vandet ud til tørstige dyr.

For det er ikke kun de søde dyr som pindsvin og fugle, som er meget tørstige. Det samme gælder for rotterne, og deres længsel efter vand, gør dem meget nærgående.

- Vi får for tiden en del opkald fra folk, der ser rotter spadsere oppe ved terrassen, mens man sidder ude og nyder det gode vejr. Vi har også hørt eksempler på, at rotterne kommer helt ind i husene gennem en åben terrassedør eller vindue, fortæller rottekonsulent i Hedensted Kommune, Maiken Bundgaard.

- Der er ikke flere rotter i kommunen, end der plejer at være, de er bare mere synlige lige nu. De tørster, og derfor kommer de frem fra deres skjulesteder for at lede efter vand. Vil man gerne undgå, at de kommer for tæt på huset, skal man derfor være forsigtig med at have vand stående fremme i kander eller skåle, siger Maiken Bundgaard til Avisen Danmark.

Man har pligt til at melde det til de lokale myndigheder, hvis man støder på en rotte nær sit hjem, da rotter udgør en stor smittefare for mennesker.

Her kommer fire råd til at holde rotterne væk fra ens hjem

  • Fuglebade bør rykkes længere væk fra husene.

  • Undgå at have skåle med vand stående fremme til andre dyr.

  • Undgå at have vandkander med rest af vand stående.

  • Overfodr ikke fugle, katte, hunde, pindsvin mv. udenfor, da rotterne tiltrækkes af det