Derfor skal du have to betræk på din hovedpude

21/06/2023 07:00

|

Redaktionen

Foto: Shutterstock
Tænk på, hvad din stakkels hovedpude bliver udsat for, når du sover!

Mest læste i dag

Puder er et tydeligt eksempel på menneskelig opfindsomhed. Tænk, at vi som race engang har fundet på at tage bløde ting og putte ind i et blød beholder, så det samlede resultat bliver ekstrablødt!

Men selvom puden i sig selv er en fantastisk opfindelse, betyder det ikke, at vi bare skal bruge dem og smide dem væk i tide og utide. Mange af os har jo endda en yndlingspude, og vi kender alle den frustration, der kan opstå, når man skal sove en ny hovedpude til.

Heldigvis findes der nogle simple tricks, der kan hjælpe dig med at forlænge din pudes levetid, og endda holde den både renere og mere fluffet!

Det er ellers ikke, fordi puder puder ligefrem får fripas, når det kommer til at blive udsat for lidt af hvert. Tænk over det: Nat efter nat skal de bare tage imod af sved, savl, hår(-produkter), naturlige olier, døde hudceller, make up og alverdens andre urenheder, der kommer fra os mennesker, når vi er en tur i drømmeland.

Netop de ovenstående ting er også grunden til, at puder med tiden får gullige plamager og mister deres fluffethed (vægten var vores hoveder kombineret med savl og sved er en dårlig kombination hvad det angår).

Men hvordan beskytter vi så vores pude bedst muligt, så den holder længere og kan fortsætte med at give os et dejligt, blødt sted at lægge vores trætte hoveder?

Løsningen er faktisk så simpel, at det næsten gør ondt at læse - for du skal simpelthen bare bruge to pudebetræk i stedet for et enkelt.

Forklaringen er, at du ved at bruge to betræk giver selve puden et ekstra lag beskyttelse mod alle de urenheder, vi udskiller i løbet af natten.

Et godt tip i den forbindelse er at bruge et gammelt pudebetræk som det inderste. Der er jo ikke nogen grund til at dække det nyeste og flotteste betræk til!

Hvis du giver dig i kast med to pudebetræk i stedet for et, bør du betrække puden "omvendt" med de to. Det skal forstås på den måde, at når du har fået puden på plads i det ene betræk, så skal åbningen på det andet betræk være modsat den ende/side, hvor åbningen er for det inderste.

For det første giver det lidt beskyttelse mod eventuelle lynlåse i det inderste betræk, og samtidig giver det puden den ultimative beskyttelse, fordi den reelt er helt og aldeles beskyttet af stof hele vejen rundt!

Hvis uheldet endelig er ude, og din yndlingspude har fået grimme, gule pletter, så findes der også en simpel måde at slippe af med dem på. Den kan du finde lige her.

Kilde: Food52.com