Denne temperatur skal du vaske sengetøj ved for at få det helt rent

16/05/2024 16:07

|

Redaktionen

Foto: Shutterstock.com Foto: Shutterstock.com
Mange tror sengetøj skal koges men det er ikke tilfældet.

Mest læste i dag

En af de mest oversete dele af hjemmerengøring er sengetøj og korrekt vask af sengetøj. Derfor har rengøringseksperter delt deres bedste tips til at sikre, at sengetøj bliver vasket "korrekt".

Det skriver Express.

Husstande bør ikke sove i deres seng mere end syv nætter i træk uden at vaske sengetøjet. For de fleste betyder det vask af lagner på en ugentlig basis.

Dem, der har været sengeliggende og svedt ud af influenza eller deler deres seng med kæledyr, bliver nødt til at vaske sengetøjet oftere.

Derudover kan enhver, der lider af astma eller andre allergier, opleve, at hyppigere vask af lagner hjælper med at reducere deres symptomer.

Støvmider skaber flest problemer

I løbet af natten ophober sengetøj døde hudceller, kropsolier, sved, vira og bakterier og støvmider.

Selvom døde hudceller og sved bestemt ikke lyder attraktivt, hævdede rengøringseksperterne hos Fantastic Services, at det er støvmiderne og deres biprodukter, der "volder flest problemer".

De forklarede: "Støvmider lever udelukkende af døde hudceller, så de trives i senge og sengetøj. Næsten alle husstande har dem, og hvis der ikke bliver gjort rent, kan deres antal nå op på mange tusinde."

Regelmæssig vask af lagner hjælper dog med at holde antallet af støvmider under kontrol. For at vaske dem "korrekt" har eksperterne delt fem trin, der skal følges.

1. Tjek etiketten

Husstande bør holde øje med eventuelle specifikke plejeanvisninger, hvis der er nogen, skal de følge dem. Eksperterne sagde: "Generelt er den bedste temperatur til at vaske sengetøj mellem 30 og 40 grader."

2. Kend din vaskemaskine

Husstande skal vide, hvad den maksimale belastning er for dette apparat. Eksperterne advarede om, at overbelastning af maskinen "spænder motoren" og "lagner bliver kun renere", hvis de har "masser af plads til at bevæge sig rundt" i vaskemaskinen.

3. Brug den rigtige indstilling

Nogle maskiner har en speciel indstilling for ark, hvis det er tilfældet, skal det bruges. Ellers skal du bruge en normal indstilling, medmindre plejeetiketten på arkene angiver andet.

4. Vask lagen adskilt fra andet vasketøj

Delikat sengetøj "kan blive beskadiget" ved at blande dem med grovere tekstureret vasketøj, såsom håndklæder. Når du vasker lagner og håndklæder sammen, er det vigtigt at huske, at håndklæder kan forårsage skade på lagner på grund af deres størrelse og tykkelse.

tykkere stoffer vil forårsage friktion mellem dem under vaskecyklussen, hvilket kan føre til pilling eller rivning af det sarte stof i lagnerne over tid.

5. Overdriv ikke vaskemidlet

For meget vaskemiddel kan også "skade" fibrene, hvilket resulterer i, at sengetøjet slides hurtigere.

Eksperterne foreslår, at du gemmer pletfjernerne til lejligheder, hvor de er essentielle, og at du tjekker maskinens og vaskemiddelinstruktionerne for at se, hvor meget de skal bruge.