De færreste er opmærksomme på dette: Derfor laver du unødvendigt dobbeltarbejde i køkkenet

05/11/2023 19:06

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Der er rigtig mange, der er skyldige i at gøre dette.

Mest læste i dag

Opvaskemaskiner kan utvivlsomt være en betydelig tidsbesparende hjælp i køkkenet, men mange mennesker bruger stadig tid på omhyggeligt at skylle deres brugte service, inden de placerer det i opvaskemaskinen.

Ikke desto mindre udgør dette faktisk en form for unødvendigt dobbeltarbejde.

Den yderligere indsats kan endda have en negativ indvirkning på rengøringsresultaterne, sammenlignet med blot at undlade at skylle service grundigt, før det sættes i opvaskemaskinen.

Dette er budskabet fra Ashley Iredale, en ekspert inden for hvidevarer hos CHOICE.

Han hævder, at det ideelle blot er at fjerne større madrester, inden man placerer sin opvask i opvaskemaskinen.

Hvis du skylleopvasken forud, kan det i virkeligheden forringe opvaskens effektivitet - i hvert fald i nogle typer opvaskemaskiner.

En række opvaskemaskiner er udstyret med sensorer, der automatisk registrerer snavsgraden på det indsatte service og justerer derefter rengøringen efter behov.

Hvis du skylleopvasken på forhånd, vil maskinen opfatte service som mindre beskidt, hvilket kan resultere i en mindre omhyggelig rengøring.

Ved at undlade forvask kan du opnå to fordele på én gang.

Du sparer både tid og besvær og opnår stadig rene tallerkener og bestik.

Der er dog én vigtig undtagelse fra denne retningslinje.

Hvis du har opvask, hvor noget er fastbrændt, anbefales det stadig at skylle eller blødgøre de fastbrændte rester, før de placeres i opvaskemaskinen.

Så næste gang du står over for en overvældende stak opvask, behøver du ikke længere bekymre dig om at foretage en forvask.