Danskere på dødsdruk på Færøerne: ’De er en flok egoister’

01/03/2021 14:05

|

Redaktionen

Foto: Shutterstock.com

Mest læste i dag

Fem danske unge har skabt stor undren, frustration og ikke mindst vrede, efter en såkaldt pubcrawl.

En gruppe på fem unge danskere har skabt stor vrede på Færøerne, efter at de rejste til landet med det ene formål at drikke sig fulde, og timingen kunne ikke være meget værre.

De fem unge danskere, der alle skulle være midt i 20’erne, landede nemlig i fredags, hvilket var den første dag i godt og vel syv måneder, hvor man på Færøerne ikke registrerede et eneste smittetilfælde. Men den indsats borgere på tværs af landet har ydet, frygtes nu at lide et tilbageslag.

På Færøerne har man i modsætning til mange andre steder, valgt ikke at bekæmpe coronapandemien med restriktioner og regler, men i stedet med en lang række anbefalinger, som borgerne har været dygtige til at overholde.

Om det var de manglende regler, der gjorde at de fem danskere rejste til Færøerne, er svært at sige. Sikkert er det dog, at den lille gruppe ikke havde meget tilovers for disse anbefalinger.

”Jeg kan godt forsikre jer om, at alle på Færøerne er rasende over den ekstreme ligegyldighed, som de fem har vist os,” - udtaler Jógvan Midjord, som bor på Færøerne, til B.T. og tilføjer         

”Jeg selv synes, det er langt ude at rejse nogen steder lige nu. Deres adfærd viser, de er en flok egoister, og jeg synes, de skulle nægtes adgang til Færøerne de næste 25 år,”

I en normal verden ville fem unge danskere på druktur nok næppe vægge helt stor opsigt, men det er ikke en normal verden. Så selvom politiet ingenting kunne gøre, ved de fem danskeres opførsel, kontaktede rigtig mange borgere politiet, for at få stoppet deres ageren.

”I en bemærkning på en bar nævnte de, hvorfor de var dér. Bagefter valgte personalet at smide dem ud og spritte hele baren af,” – lyder det fra Vagtlederen hos Føroya Politi på Færøerne, Hildur Hentze.

Der var kun en ting politiet kunne gøre, ved danskernes opførsel, og heller ikke det var ligefrem positivt.

”Om natten blev én af de unge kørt hjem af politiet, og vedkommende var meget beruset og kunne ikke finde hotellet,”

De fem unge danskere skulle ifølge B.T. rejse tilbage til hjemlandet enten mandag eller tirsdag.