Danske Bank med advarsel mod helt ny fælde: "Ude på at få penge ud af dig"

07/07/2025 12:40

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Carl-hampus Lundberg / Shutterstock.com
I disse tider skal man være på vagt.

Andre læser også

Selv det kan være relevant for dig.

Danskere med rejseplaner skal være ekstra forsigtige, når de ansøger om elektronisk indrejsetilladelse til populære rejsemål som USA, Storbritannien og Canada.

Siden de nye regler trådte i kraft, er der opstået flere hjemmesider, der udgiver sig for at være officielle myndighedssider, men som opkræver betydeligt højere gebyrer for samme service.

Ved at betale for topplaceringer i søgeresultaterne og kopiere myndighedernes design, får de uvidende brugere til at tro, at de befinder sig på den rigtige side.

Det skriver Ekstra Bladet.

Mange opdager først snyd, når betalingen er trukket, og ender med at betale flere gange mere, end den officielle pris.

En ESTA-tilladelse til USA koster 21 dollar (ca. 136 kroner) via den officielle amerikanske myndighedsside, mens prisniveauet på de falske sider kan nå op på omkring 100 dollar (ca. 650 kroner).

Thomas Christensen, Senior Business and Fraud Analyst hos Nets, forklarer problemstillingen:

"Vi kender til mange af de firmaer, der tilbyder denne service privat, men da det ikke er ulovligt at opkræve ekstra for samme ydelse, kan vi ikke bare lukke dem ned," siger han.

Selvom de fleste uofficielle sider rent faktisk sender oplysningerne videre og udsteder gyldige rejsedokumenter, bør man være på vagt.

Brugere deler følsomme oplysninger som pasdata og betalingskort med aktører, hvis hovedformål er at tjene penge.

Danske Bank og Nets advarer derfor kraftigt mod at benytte sådanne uautoriserede tjenester.

"Ud over risikoen for at betale overpris, giver du også dine betalingsoplysninger til nogen, der primært vil tjene penge på dig," siger Niels Halse, chef for svindelbekæmpelse i Danske Bank.

Så husk altid at kontrollere webadressen nøje og sammenligne prisen med de officielle takster, inden du trykker på 'betal'.