Danmark vil købe 2,6 millioner ekstra Pfizer-vacciner

23/12/2020 16:46

|

Lukas Jepsen

Foto: Shutterstock.com

Mest læste i dag

Sundhedsminister Magnus Heunicke har oplyst at Danmark vil købe 2,6 millioner ekstra vacciner uden om EU, for at sørge for så mange danskere kan blive vaccineret så hurtigt som muligt.

Der er ikke længe til at Danmark modtager den første sending coronavacciner, som består af 10.000. Ugen efter stiger det tal til cirka 40.000, og i de følgende uger vil landet modtage omkring 48.000 vacciner ugentligt.

Men eftersom vaccinen kræver to skud med tre ugers mellemrum, betyder det altså at man kan halvere antallet af vacciner, i forhold til hvor mange personer der kan modtage dem.

Blandt andet derfor skal vi altså have flere vacciner, blev det offentliggjort på pressemødet. Dog kommer den kæmpe sending af vacciner ikke på en gang, fortæller Thomas Senderovitz på pressemødet.

Vi får ikke vaccinen nu og her

” Vi får ikke vacciner nu og her. Sagen er, at doserne først skal produceres. Håbet er, at vi i begyndelsen af første kvartal eller starten af anden kvartal kan få dem ud over dem, vi allerede får,” – Udtaler Thomas Senderovitz, direktør for Lægemiddelstyrelsen,”

Allerede den 26. december starter vaccinationen i Danmark, og sundhedsministeren kunne oplyse at beboere på fem plejehjem rundt om i landet vil være de første til at modtage vaccinen.

Vi har ikke set alvorlige bivirkninger

Det er dog ikke alle der er lige begejstrede for udsigten til vaccinen, da nogle borgere er bekymret for potentielle bivirkninger. De bekymringer kan Thomas Senderovitz dog skyde til jorden.

” De er forbigående, og vi har ikke set alvorlige bivirkninger. Der er kun set enkelte allergiske reaktioner, men det er meget, meget sjældent. Jeg vil personligt være helt tryg ved at lade mig vaccinere,”.