Danish Crown lukker slagteri

20/04/2023 09:38

|

Thea Andersen

Foto: Shutterstock.com
Danish Crown lukker deres slagteri i Sæby. Cirka 800 medarbejdere på slagteriet står til at miste deres job.

Mest læste i dag

Danish Crowns bestyrelse har truffet en tung beslutning om at indstille slagteriet i Sæby til lukning. Beslutningen blev taget på et ekstraordinært møde onsdag aften.

Antallet af grise, der bliver sendt til slagtning i Danmark, er faldet med over ti procent på ugebasis det seneste år. Dette har efterladt Danish Crown med en overkapacitet på sine seks slagterier i landet.

Det skriver den danske slagterigigant i en pressemeddelelse torsdag.

Produktionsdirektør i Danish Crown, Per Laursen, udtaler:

- Det er trist, at vi skal sige farvel til så mange dygtige og loyale medarbejdere, men en så kraftig nedgang i antallet af slagtninger tvinger os til at reagere.

- Vi står i øjeblikket med en overkapacitet, der på årsbasis koster os over 300 millioner kroner, og det vil være uansvarligt overfor virksomheden og vores ejere ikke at tage de nødvendige skridt for at løse den udfordring, tilføjer han.

Selvom grisekødspriserne i supermarkederne er steget det seneste år, har inflationen gjort det svært for danske landmænd at opretholde en sund økonomi i produktionen af slagtegrise.

Derfor har en del af dem valgt at lukke deres stalde. Andre sælger nu deres grise til eksport, når de vejer omkring 30 kilo, fordi efterspørgslen på danske smågrise fra Polen og Tyskland er så stor, at det giver landmændene en fornuftig indtjening.

Det har ført til et markant fald i antallet af grise, der bliver sendt til slagtning i Danmark.

For at sikre beskæftigelsen på de fem øvrige slagterier i Danmark, er det nødvendigt, at Danish Crown løfter sin afregning for andelsejernes leverancer af grise, så den matcher niveauet i Tyskland og sikrer, at landmændene tjener penge på at opfede grisene til slagtning.

Produktionsdirektør i Danish Crown, Per Laursen, udtaler også:

- Det frustrerende i den nuværende situation er, at medarbejderne konstant har leveret en forbilledlig indsats, men i vores branche er det sådan, at slagterierne kører med en meget høj udnyttelse af kapaciteten, ellers bliver det simpelthen for dyrt at slagte hver enkelt gris, men det ændrer ikke på, at det er en tung beslutning.

Danish Crown forventer at skulle ansætte op mod 450 nye medarbejdere i alt på slagterierne i Horsens, Ringsted og Blans ved Sønderborg inden for det næste halve år, mens 800 medarbejdere står til at miste deres job i Sæby.

Læs mere om omstruktureringen her.