Dårligt nyt til Rusland og Putin igen: Timingen kunne ikke være dårligere

17/10/2023 16:23

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Timingen kunne ikke være dårligere for Rusland.

Mest læste i dag

I en periode, hvor Ruslands økonomi allerede er under betydeligt pres, melder der sig nu endnu en række negative nyheder.

Moldova har nu annonceret, at de ikke længere vil anskaffe naturgas fra Ruslands Gazprom. Denne beslutning kommer på et kritisk tidspunkt, da Gazprom netop har meddelt en historisk lav produktion af gas:

"Dette udgør en betydelig udfordring for den russiske økonomi, der er stærkt afhængig af energieksport", udtaler en kilde med indsigt i situationen.

Moldovas energiminister har bekræftet beslutningen i en samtale med RIA og fremhævet, at landet vil søge alternativer til at opfylde sit gasbehov.

Selv om ministeren ikke konkretiserede, hvilke kilder Moldova ville henvende sig til, opfattes beslutningen som et betydeligt skridt mod at mindske landets afhængighed af russiske energiforsyninger.

Dette er rapporteret af Nasdaq.

Dog stopper det ikke her.

Denne beslutning er ikke en enlig hændelse, men derimod en del af en større tendens, hvor flere nationer stræber efter at diversificere deres energikilder og mindske deres afhængighed af russisk gas.

Analytikere skjuler ikke, at dette udgør en langvarig trussel mod Ruslands position på det globale energimarked:

"Dette repræsenterer en vedvarende trussel mod Ruslands position på det globale energimarked."

Timing af Moldovas beslutning kunne næsten ikke være dårligere for Rusland. Den kommer lige efter Gazproms egne bekymrende rapporter og har ført til spekulationer om den fremtidige stabilitet i Ruslands energisektor:

"Dette er en dobbelt nedtur, der får os til at spekulere over de potentielle udfordringer, der kan vente os," siger en ekspert inden for branchen.

Mens Moldova påbegynder sin søgen efter alternative gasleverandører, vil opmærksomheden nu rettes mod Rusland for at se, hvordan landet vil reagere på denne seneste tilbageslag.