Corona-skeptikere filmer tomme sengepladser på hospital: ”Det er fucking fusk”

08/01/2021 09:15

|

Lukas Jepsen

Foto: Shutterstock.com

Mest læste i dag

To corona-skeptiske mænd er blevet inspireret af en nyt fanatisk trend fra Storbritannien, hvor man forsøger at dokumentere at corona er svindel.

Derfor besluttede de to mænd at traske ind på Hvidovre Hospital, hvor de hev mobilen frem for at vise resten af verden, at det slet ikke passer, det med corona, at det er fup.

Videoen, der sidenhen har floreret i en Facebookgruppe ved navn ’Frihed til Folket’, er godt og vel 16 minutter lang, og består mere eller mindre udelukkende af de to mænd, der går rundt og filmer tomme sengepladser og rolige gange, alt imens de bliver enige med sig selv og hinanden om at de har ret i deres tvivlsomme påstande.

” Det er fucking fusk, det er. De mangler senge, siger de. Der er sgu ikke mangel på nogen sengepladser her. Her er helt tomt her, mand,” – Lyder det blandt andet i videoen.

Der er bare lige et lille problem, i de to mænds ellers så videnskabelige undersøgelse – De er på den forkerte afdeling.

” De er gået ind på ambulatorieetagen, hvor der om aftenen er stille, fordi vi har lukket meget aktivitet ned,” – Lyder det fra direktør på Hvidovre Hospital, Birgitte Rav Degenkolv i en pressemeddelelse.

Står ved video, på trods af kæmpe fejl

” De har så filmet de tomme gange og nogle rene senge, der står parat til at modtage patienter, og så har de lavet en historie om, at vi er fulde af løgn,”

Det afsnit de to mænd havde bevæget sig ind på, tilsyneladende helt uden at tjekke hvor de befandt sig, bruges i løbet af dagen til patienter med sår, brud på knogler og lignende skader, men man har været nødt til fra hospitalets side at flytte personale over i corona-afsnittet, hvorfor der er mindre travlt om aftenen.

Steen Andersen der er ledende overlæge i Lungemedicinsk og Endokrinologisk afdeling fortæller i pressemeddelelsen situationen på hospitalet:

” Vores sengeafsnit til COVID-patienter er stort set fuldt belagt. Vi får mange patienter bragt ind hver dag. Vores ambulante aktiviteter og planlagte operationer er udsat lige i øjeblikket. Det er en ekstraordinær situation, vi står i”

TV 2 Lorry har efterfølgende talt med den ene af de to mænd, der kunne fortælle at de ikke var klar over at de var i den forkerte afdeling, men at det stadig står ved videoen, på trods af at meget lidt i den er sandt.