Coop med klar besked: - Stop brugen

16/04/2023 08:56

|

Thea Andersen

Foto: Shutterstock Foto: Shutterstock.com
Forbrugerne skal have mulighed for at vælge produkter uden PFAS. Derfor indfører nu Coop et "Fri for PFAS" mærke.

Mest læste i dag

Et nyt mærke skal guide forbrugerne, så de kan vælge produkter uden evighedskemikaliet PFAS.

Mærket "Fri for PFAS" vil fra på mandag kunne ses på Coops produkter med slip-let belægninger som stegepaner, bageforme og bradepander. 

Samtidig har Coop udmeldt alle PFAS-holdige stegepander, bageforme og bradepander i eget varemærke, og de vil inden længe være væk butikshylderne.

Det skriver dagligvarevirksomheden i en pressemeddelelse.

Foto: Coop

I Coop er man bekymrede for PFAS, fordi stofferne kan ende i vores mad og kroppe, og udsættelsen for PFAS er kædet sammen negative sundhedseffekter.

Det er grunden til, at de siden 2015 har arbejdet systematisk med at udfase kemikalierne fra deres varer, siger CSR-direktør i Coop, Signe D. Frese:

- Vi er kommet rigtig langt, og det er lykkedes os at udfase PFAS i mange produktgrupper, siger Signe D. Frese og tilføjer:

- Med udfasningen af stegepander og andre bageartikler med PFAS fra egne mærker er vi kommet et skridt nærmere målet om et PFAS-frit sortiment i alle butikker.

I forvejen har Coop forbudt PFAS i pap- og papiremballage, kosmetik- og plejeprodukter, tandtråd, gulvsæbe, tekstil, sko, boligtekstil, møbler, gulvtæpper og imprægneringsmidler.

"Fri for PFAS"-mærket kommer i første omgang på varemærkerne inden for køkken- og bageartikler: ”Coop”, ”Holms Deli”, ”GreenChef” og ”Micki”.

Det nye mærke skal være med til at bane vejen for et nationalt forbud mod PFAS i forbrugerprodukter.

Beskeden fra Coop er klar: "Stop brugen af PFAS".