Coop afslører stor nyhed: Træder i kraft den 1. februar

11/12/2023 17:10

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Inden længe sker det.

Mest læste i dag

Coop-koncernen har netop annonceret en betydningsfuld nyhed, der vil påvirke 365discount, Kvickly/SuperBrugsen og Brugsen. I fremtiden vil 10 elektriske lastbiler blive anvendt til distribution af varer til disse butikker i Jylland, som følge af et nyt strategisk samarbejde mellem Coop og DFDS.

Fra den 1. februar 2024 vil DFDS stå for distributionen af dagligvarer fra Coops lager i Aalborg, nærmere bestemt Aalborg Distributionscenter. Desuden vil DFDS håndtere en betydelig mængde kød, frugt & grønt samt andre friske varer fra lageret ved Aarhus, kendt som Hasselager Ferskvarecenter.

Coop Danmark A/S meddeler dette i en pressemeddelelse.

Direktør Jakob Birk fra Coop Logistik udtaler: ”I Coop har vi en meget ambitiøs klimaplan, hvor vores mål er at reducere CO2-udledningen fra vores driftsaktiviteter med 75 procent inden 2025 i forhold til niveauet i 2019. Derfor glæder vi os over, at vi har indgået denne langsigtede aftale med DFDS som en central del af vores klimastrategi.”

Anders Mikael Christensen, Vice President, Logistics, Nordics Cold, fra DFDS, tilføjer: ”I DFDS stræber vi dagligt efter at minimere miljøpåvirkningen fra køletransport, og vores engagement i elektriske lastbiler udgør et markant skridt mod bæredygtig transport. Det er afgørende at fremhæve vigtigheden af samarbejder som disse, da vi kollektivt arbejder mod opfyldelsen af Coops ambitiøse klimamål. DFDS har globalt 127 elektriske lastbiler i vores flåde, hvoraf 27 af dem kører på de danske veje sammen med vores 52 elektriske køletrailere.”