Chokeret mor: Sygehuset afviste toårig med knoglebrud

14/02/2021 14:21

|

Redaktionen

Foto: Shutterstock.com

Mest læste i dag

Slagelse Sygehus har fået skarp kritik fra en mor, efter at hendes toårige datter måtte gå fem dage uden behandling for et knoglebrud i skulderen.

Misha Mia Møltov er mor til toårige Amalie, og fik sig noget af et chok, da den lille pige i søndags faldt ned fra sin TripTrap-højstol – Det skriver B.T.

Men det skulle vise sig, at forskrækkelsen ved selve uheldet var småting, sat op mod den frustration Misha oplevede, i forbindelse med det efterfølgende forløb på Slagelse Sygehus.

”Hun skreg og græd så inderligt, som jeg aldrig har hørt før. Det var hjerteskærende. Vi kontaktede selvfølgelig vagtlægen, som bad os ringe til skadestuen,” – fortæller hun til B.T.

Det skulle vise sig, at der ikke var megen hjælp at hente på sygehuset, da Amalie blev sendt hjem igen, med beskeden om at det bare var et slag.

Smerten forsvandt dog ikke hos den lille pige, og dagen efter uheldet var bare endnu værre, og Misha kontaktede derfor vagtlægen igen.

”Jeg fik en 'akuttid' til om fredagen. Altså fem dage senere. Så lang tid kunne vi ikke vente, så derfor kørte vi ud på skadestuen om onsdagen og fortalte personalet, at der var noget galt, fordi min datter stadig ikke kunne bruge sin ene arm,”

Personalet var dog ikke enige, og igen blev familien sendt hjemme med samme besked, om at salget var årsagen. Faktisk, fik familien besked på at datteren skulle bruge den skadede arm så meget som muligt, for at undgå problemer i fremtiden.

Endelig blev det dog fredag, og Misha var fast besluttet på ikke at forlade sygehuset, før en røntgenscanning var blevet foretaget. Det viste sig at være en god ide, da lægerne efter at kigge på billederne, hurtigt kunne konkludere at Amalie havde et knoglebrud i skulderen.

B.T har efterfølgende været i kontakt med Slagelse Sygehus, der udtaler:

”Vi beklager meget dette patientforløb. Der er ingen tvivl om, at den lille patient har haft et uhensigtsmæssigt forløb i sundhedsvæsenet. Forløbet starter egentlig normalt; man vil se skaden an, så man ikke unødigt får røntgenstrålet barnet, hvis der ikke er oplagt indikation for et røntgenbillede. Ved anden henvendelse, hvor barnet fortsat ikke vil bruge/bevæge sig normalt eller fortsat har smerter, så er normal praksis, at der bliver taget et billede. Det er desværre ikke sket her i dette tilfælde, og det beklager vi meget,”