Chef for sundhedstyrelse har fået AstraZeneca-vaccine

19/04/2021 16:41

|

Redaktionen

Foto: Shutterstock

Mest læste i dag

Danmark har besluttet sig for, at danskerne ikke skal vaccineres med AstraZeneca-vaccinen. Indtil videre er Danmark det eneste land, der har vurderet, at vaccinen ikke er sikker nok.

I Sverige derimod har statsepidomologen Anders Tegnell fået første stik med coronavaccinen fra svensk-britiske AstraZeneca. Det sker ifølge ham selv som et signal på, at vaccinen er sikker.

"Jeg vil gerne sende et vigtigt signal om, at AstraZeneca er en glimrende vaccine for personer på 65 år og derover", siger Tegnell til den svenske avis Corren.

Mens man vaccinerer på livet løs i andre lande med AstraZeneca, har man i Danmark altså vurderet, at vaccinen skal sparkes til hjørne. Lige nu vurderes det, hvorvidt danskere frivilligt kan lade sig vaccinere med AstraZeneca, eller om Danmark skal skille sig af med vaccinerne.

Grunden til, at Danmark har fravalgt vaccinen er kombinationen af blodpropper og et lavt antal blodplader.

Det Europæiske Lægemiddelagenturs mener, at risikoen for at blive ramt af kombinationen efter AstraZeneca-vaccinen er én ud af 100.000, hvis man regner ud fra de europæiske tal for indrapporterede tilfælde. Søren Brostrøm har udtalt, at tallet var en ud af 40.000 vaccinerede.

I Sverige er Anders Tegnell dog slet ikke i tvivl om, at AstraZeneca-vaccinen er en del af Sveriges våben mod coronavirus.