Brandvæsenet med klar opfordring til samtlige af danskerne: Tjek dette inden ferien

24/07/2024 14:52

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Oleschwander / Shutterstock.com
Har du husket at tjekke dette?

Mest læste i dag

Sommerferien er lige rundt om hjørnet, og for mange danskere er den allerede begyndt. I denne periode forbereder mange sig på velfortjente ferieture. Men før man forlader hjemmet, er der en vigtig ting, som mange desværre glemmer.

Brandvæsnet opfordrer derfor alle til at dobbelttjekke, at brandalarmen fungerer korrekt.

Det rapporterer TV 2 Østjylland.

Hvert år bliver brandvæsnet tilkaldt til hylende alarmer i tomme boliger – et problem, der ofte kunne være undgået med en simpel kontrol af batterierne.

Mange tilfælde i sommermånederne

Sommermånederne er særligt præget af dette problem, når folk tager på ferie og efterlader brandalarmen med flade batterier.

Steen Bøje, operationschef ved Østjyllands Brandvæsen, forklarer, hvordan sådanne situationer skaber unødvendig stress for både naboer og brandfolk.

"Folk tror, der er brand, men når vi kommer derud, er der ikke noget. Det sker især om sommeren, når folk er på ferie og ikke selv kan reagere," siger Steen Bøje til mediet.

Én særlig udfordring for brandvæsenet

En særlig udfordring for brandvæsnet er, at de ikke må bryde ind i en bolig, medmindre der er tydelige tegn på brand, som røg. Dette betyder, at brandfolkene ofte må vende hjem uden at kunne hjælpe, mens naboerne må leve med det konstante bip fra en defekt brandalarm.

For at undgå sådanne problemer og sikre, at brandvæsnet kan fokusere på reelle nødsituationer, opfordrer brandvæsnet til, at man skifter batterierne i brandalarmen, inden man tager på ferie.

Ideelt set bør batterierne udskiftes én gang om året for at sikre, at alarmerne altid er i orden. Så inden du pakker kufferten og låser døren, bør en hurtig kontrol af brandalarmens batteri være øverst på din liste.