Bøder på samlet 100.000 kroner for at holde åbent: ’Jeg bliver uretfærdigt behandlet’

12/02/2021 13:05

|

Redaktionen

Foto: Shutterstock.com

Mest læste i dag

34-årige Osman Al Chami har konsekvent valgt at holde sin skønhedssalon åben, og derved trodse regeringens coronarestriktioner. Det har kostet bøder der nu løber op til 100.000 kroner, men han har ikke tænkt sig at lukke.

”Grunden til, at vi holder åbent, er, at vi ikke har en indkomst. Vi kan ikke se nogen anden mulighed for at få brød på bordet,” – Lyder det ifølge B.T fra den 34-årige selvstændige, efter at han har modtaget endnu en bøde, for at holde åbent.

Ifølge Midt- og Vestsjællands Politi er der blevet givet i alt fem bøder til forretningen, der i alt skal betale 100.000 kroner.

Den klinik der er tale om betragtes som et liberalt serviceerhverv, og har derfor, per regeringens ordre, skulle holde lukket siden den 21. december, men sådan har det på intet tidspunkt været.

”Lige nu og her mangler vi penge for at overleve. Det vil være katastrofalt for mig at gå konkurs. Bøderne tager vi i retten,” – siger Osman AL Chami.

Forretningsejeren giver ikke meget for restriktionerne, og fortæller helt nøgternt til B.T. at smitterisko og restriktioner udelukkende er skræmmekampagner så forretninger som hans kan lukkes ned.

”Jeg tænker ikke over smitterisikoen, selvom jeg har børn, forældre og bedsteforældre. Smitterisikoen er brugt som en skræmmekampagne for at retfærdiggøre restriktionerne,” – Siger han og tilføjer:

”Jeg synes, det er min pligt at holde åbent. Jeg bliver uretfærdigt behandlet, og det bekæmper jeg med alle midler,”

Om dette forløb med bøder nærmest hver anden uge fortsætter må tiden vise, men man må håbe Osman Al Chami har sat sig godt ind i diverse love. For vælger han fortsat at holde åbent, og derved modtage bøder, skal disse jo betales, skulle han ikke vinde sin sag i retten.