Blot én har søgt ind på særlig uddannelse: Giver både god løn og jobsikkerhed

28/06/2024 11:04

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Google Maps
Uddannelsen har forlænget ansøgningsfristen.

Mest læste i dag

Nogle uddannelser modtager hvert år mange tusinde ansøgninger fra håbefulde studerende, mens andre kun tiltrækker et par hundrede eller færre.

Populariteten varierer fra uddannelse til uddannelse, men det er alligevel sjældent at se en uddannelse, der kun får én enkelt ansøger. Det er dog præcis, hvad der er sket med denne specifikke uddannelse, der ellers tilbyder gode jobmuligheder, en attraktiv løn og stort udviklingspotentiale.

På trods af dette er interessen for elinstallatøruddannelsen ved Erhvervsakademi SydVest (EASV) alarmerende lav. Ansøgningsfristen er derfor blevet forlænget, hvilket giver flere mulighed for at overveje denne karrierevej.

Ifølge Jydskevestkysten er elinstallatøruddannelsen på EASV, trods sin relevans og potentiale, næsten usynlig i ansøgerstatistikkerne.

Indtil videre har kun én person søgt ind, hvilket er overraskende i betragtning af uddannelsens anvendelighed og dens tætte forbindelse til Esbjergs blomstrende energisektor.

"Uddannelsen til elinstallatør ved Erhvervsakademi SydVest må være en af Danmarks mest undervurderede uddannelser, for den er en af de mest anvendelige. Samtidig er den skræddersyet til Esbjerg, hvor energisektoren blomstrer," udtaler Jesper S. Rytke fra Semco Maritime.

Selvom uddannelsen har tydelige fordele, er der stadig mangel på ansøgere.

Forlængelsen af ansøgningsfristen til den 5. juli giver dog håb om, at flere vil få øjnene op for denne værdifulde uddannelse.

Med energisektorens vækst og fokus på grøn omstilling er det et gunstigt tidspunkt at starte en karriere som elinstallatør, især i en by som Esbjerg, der er centrum for Danmarks energiproduktion.