Blitzede 240 bilister fanget på 5 timer - og for en bilist blev det rigtig dyrt

08/09/2023 09:48

|

Sebastian Ilsøth

Arkivfoto: Presse-fotos.dk
En borger havde anmodet om, at fotovognen skulle placeres præcis der.

Mest læste i dag

I 2019 blev et nyt initiativ introduceret.

Samtlige 12 politikredse i landet begyndte at stille fotovogne til rådighed for borgerne.

Dette betød ikke, at borgerne selv kunne tage billeder af trafikanterne. I stedet fik borgerne mulighed for at kontakte politiet og anmode om, at en fotovogn blev placeret på en specifik strækning, hvor de mente, at hastighedsoverskridelser var et problem.

Siden da er fotovognene blevet anmodet om næsten 20.000 gange. For nylig anmodede en borger om at få en fotovogn placeret på Gestenvej i Vejen, og det viste sig at være en berettiget anmodning.

48 i timen

I løbet af de fem timer, hvor fotovognen var i aktion, blev der udstedt hele 240 fartbøder, da bilister overskred hastighedsgrænsen på vejen, hvor 50 kilometer i timen var tilladt.

Sydjyllands Politi delte dette på deres platform, hvilket svarer til, at 48 bilister blev blitzet i timen, mens fotovognen var til stede.

Af de 240 fartovertrædelser medførte 38 af dem klip i bilisternes kørekort. Dog var der en enkelt bilist, der skiller sig ud fra de øvrige, da de kørte med en hastighed på hele 80 kilometer i timen. Dette resulterede i en bøde på 3.700 kroner samt et bidrag på 500 kroner til Offerfonden, sammen med et klip i kørekortet.