Bilka med nye tiltag: Fremover bliver det helt anderledes at være kunde i butikken

27/10/2023 12:13

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Det bliver et anderledes hypermarked, end det kunder er vant til.

Mest læste i dag

Over de kommende år vil de 19 Bilka hypermarkeder i landet gennemgå en omfattende transformation, der begynder i det nye årti med ombygningen til moderne Bilka-butikker. Fra uge 43 vil Bilka Tilst ved Aarhus og Horsens begynde at introducere betydelige ændringer for kunderne, herunder nye sortimentsprioriteringer og generel omstrukturering.

Denne information er offentliggjort af Salling Group i en pressemeddelelse.

Bilkas nye plan og strategi fokuserer i grove træk på to væsentlige elementer: hundefoder og asiatisk mad. Dette er et resultat af en omfattende revision af kundeoplevelsen og en koncentration om nutidens tendenser, kunders ønsker og Bilka's egen kontekst. Som en del af dette initiativ med 19 butikker vil Bilka teste nye koncepter i løbet af 10-års jubilæet for deres ombygning til det moderne Bilka, som vi kender i dag.

I Bilka Tilst og Horsens vil kunderne opleve en fuldstændig nytænkning af butiksinventaret og mere end 3.000 nye produkter inden for fem områder. Disse butikker vil fungere som et laboratorium for fremtidige Bilkas, hvor nye ideer og koncepter vil blive afprøvet. Succesfulde tiltag fra disse butikker vil blive udbredt til resten af landet, og eventuelle udfordringer vil blive finpudset inden en fuld udrulning.

Mark H. Nielsen, direktøren for Bilka, udtaler: "Vores primære opgave i Bilka er at forblive relevante for vores kunder, uanset hvor og hvornår de handler. Derfor er det naturligt for os at revidere vores strategi og retning for de kommende år med fokus på den bedst mulige kundeoplevelse. Efter at have udvidet vores online-tilbud med BilkaToGo Hjemmelevering, er tiden nu kommet til at forbedre vores fysiske hypermarkeder, med Tilst og Horsens som startpunkter. Vi investerer et betydeligt beløb for at skabe en endnu bedre kundeoplevelse i Bilka."

Forbrugsmønstre har ændret sig, hvilket betyder, at Bilka vil prioritere produkter til kæledyr i højere grad. Der vil også blive introduceret en bred vifte af specialiteter og produkter fra mexicansk, asiatisk og mellemøstlig køkken, samlet i en ny sektion med navnet "World Food". Desuden vil der være en dedikeret sundhedssektion, der inkluderer alt fra vitaminer til fitnessudstyr.

Butiksinventaret vil også gennemgå markante ændringer. Alt elektronik til hjemmebrug, såsom støvsugere, el-tandbørster, blodtryksmålere og håndmiksere, vil blive samlet i ét område. Bilkas bolig- og indretningsområde vil blive omdefineret for at inspirere kunderne mere effektivt.

Kunderne skal have en oplevelse hver eneste gang

Bilkas store butiksstørrelse i de 19 hypermarkeder giver mulighed for unikke opstillinger og koncepter, som ikke er mulige andre steder. Derfor kan kunderne forvente, at Bilka vil sætte ekstra fokus på og tematisere højsæsoner som jul, påske og halloween i fremtiden.

Mark H. Nielsen afslutter med at sige: "Mange kunder rejser langt for at besøge Bilka, og det er vores ansvar at sikre, at de får en unik oplevelse hver gang. Vi vil sørge for, at den tid, vores kunder investerer hos os, bliver belønnet fuldt ud. Hvis de ikke har tid til at besøge vores fysiske butikker, skal de nemt og bekvemt kunne få adgang til vores produkter online fra deres hjem."

Både Bilka Tilst og Horsens har gennem de seneste måneder arbejdet hårdt på at forberede begge butikker. Sortimentet er blevet defineret, og de sidste justeringer er snart på plads.

Nøgletal:

  • I den nye sektion "World Food" vil der blive introduceret over 600 nye produkter, primært specialiteter fra Mexico, Asien og Mellemøsten.

  • "Health" vil omfatte en bred vifte af vitaminer og spændende nye mærker, som kun Bilka sælger i dagligvarehandlen.

  • "Petfood" vil præsentere et større udvalg af tilbehør til hunde og katte, samt nye produktkategorier til fisk, kyllinger og høns, herunder nye mærker.

  • Der vil være en ny sektion med elektroniske husholdningsartikler, såsom kaffemaskiner og støvsugere, samt flere wellnessprodukter som massagepistoler.

  • I den femte kategori, "Trend/Occasion," vil kunderne finde en række nye produkter og inspiration til bolig- og festartikler.

  • Samlet set vil der blive introduceret over 3.000 nye produkter inden for de fem områder.