Bilister advares om ny tendens: Få bilen væk med det samme

02/08/2024 12:30

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Wirestock Creators / Shutterstock.com
Flere er allerede er havnet i fedtefadet.

Mest læste i dag

Bilister skal altid være opmærksomme, men sommervejret gør det endnu vigtigere at være på vagt.

Skiftende vejrforhold som pludselige regnbyger, skarpt sollys og tåge kan hurtigt ændre køreforholdene, hvilket øger risikoen for uheld.

Det er vigtigt, at bilister tilpasser deres kørsel til de aktuelle forhold og er ekstra forsigtige, så de kan reagere hurtigt på uventede ændringer i vejret og trafikken. Derfor advarer SOS International nu om en særlig risiko i en pressemeddelelse.

Vesterhavets brede, flade sandstrande tiltrækker turister fra både ind- og udland. Mange bliver fristet af muligheden for at køre bilen ned på stranden, men det er ikke uden fare.

Sidste sommer rykkede SOS Dansk Autohjælp ud 122 gange for at trække biler fri på strandene ved Vesterhavet fra uge 26 til 32.

Kræver lokalkendskab

Strandbilisterne er ofte turister, som hverken kender lokalområdet eller er vant til at køre i sand, hvilket giver udfordringer.

"Når vejret er ustadigt, kan forholdene på strandene hurtigt ændre sig. Vådt vejr giver hårdere sand, som er lettere at køre på, men når solen kommer frem, tørrer sandet hurtigt, og føret bliver meget anderledes," siger Jesper Rebsdorf, distriktschef hos SOS Dansk Autohjælp Sydjylland.

SOS Dansk Autohjælp fraråder at køre bilen helt ned til vandkanten, hvor det våde sand kan få bilens dæk til at sidde fast. Samtidig er man mere sårbar over for tidevandet:

"Tidevandet kommer hurtigere, end man tror, og man kan hurtigt blive panikslagen og forsøge at pakke sammen, inden man flytter bilen. Men det vigtigste er at få bilen væk med det samme - bilen kan blive dækket af vand på en god halv time," slutter Jesper Rebsdorf.

I varmt sommervejr med løst sand har SOS Dansk Autohjælp typisk tre til fire fritrækninger dagligt på strandene ved Rømø, Fanø og den jyske vestkyst.

SOS Dansk Autohjælps gode råd til kørsel på strand

  • Kør kun, hvor sandet allerede er fladt og fast

  • Undgå hjulspor i løst sand

  • Kør ikke helt ned til vandkanten

  • Parkér ikke bilen uden opsyn

  • Vær opmærksom på tidevandet

  • Husk fartgrænsen på 30 km/t

  • Sidder du fast? Tilkald SOS Dansk Autohjælp på 7010 8090