Apple sætter salg på pause

02/03/2022 14:40

|

Christina Hansen

Foto: Shutterstock

Mest læste i dag

Apple bekræfter nu, at de har lukket ned, så det ikke længere er muligt for russere at købe deres produkter, det skriver dagens.dk

Midt i Ruslands igangværende invasion af Ukraine bekræftede Apple, at de har lukket ned for sin online detailhandel i Rusland.

Forud for Apples bekræftelse rapporterede russiske medier og lokale i landet, at salget er stoppet.

Ud over at stoppe salget online er Apple også stoppet med at eksportere sine produkter til andre salgskanaler i Rusland. Bloomberg rapporterede tirsdag, at Apple også trak de russiske nyhedsmedier RT News og Sputnik News fra sin App Store, og har deaktiveret trafikrapporteringshændelser i Ukraine. Det oplyser AppleInsider.

Apple udsendte en erklæring, der bekræftede nyheden, og erklærede, at de er "dybt bekymret over den russiske invasion af Ukraine, og står sammen med alle de mennesker, der lider som følge af volden."

Tidligere tirsdag rapporterede The Moscow Times, et uafhængigt russisk medie, at Apple har "midlertidigt suspenderet salget gennem deres officielle russiske hjemmesider.

Apples handlinger kommer få dage efter, at den ukrainske vicepremierminister Mykhailo Fedorov skrev et brev, hvori han bad Apple om at stoppe med at forsyne Rusland med nye produkter og tjenester.

Der følger også en række sanktioner, som USA og andre lande over hele verden har pålagt Rusland. Nogle af de amerikanske sanktioner forhindrede indenlandske virksomheder i at eksportere specifikke produkter til landet, selvom Apple ikke stoppede salget på tidspunktet for deres implementering.