Apoteker med advarsel til danskerne: Gør aldrig dette med din medicin!

16/03/2024 05:12

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Hvis din medicin bliver for gammel, så skal det afleveres et helt bestemt sted.

Mest læste i dag

Det er velkendt, at medicin, ligesom mange andre varer, har en begrænset holdbarhed. Derfor er det essentielt periodisk at inspicere produktet, specifikt ved at tjekke bagsiden for udløbsdatoen. Hvis man opdager, at medicinen er forældet, er det nødvendigt at træffe nogle kritiske foranstaltninger.

Det er både afgørende for sikkerheden ikke at anvende medicin, der er for gammel, og for miljøet, at den bortskaffes korrekt. Anvendelse af forældet medicin kan medføre, at behandlingen ikke virker som forventet.

Desuden bidrager forkert bortskaffelse af medicin til miljøskader; den korrekte procedure er at aflevere den på et bestemt sted frem for at kaste den i husstandsskraldet.

Ifølge Apoteket.dk, rapporteret af Ekstra Bladet, er det vigtigt at huske på, at uanset om det drejer sig om smertestillende piller eller allergimedicin købt i supermarkedet, bør det ikke ende i hverken restaffald eller bioaffald.

Sådanne produkter bør i stedet indleveres på det nærmeste apotek, da de betragtes som farligt affald. Fejlagtig bortskaffelse kan føre til miljøforurening eller endda ende i de forkerte hænder.

Dette gælder ligeledes for medicin beregnet til dyr, vacciner og insulinpenne. Det er dog værd at bemærke, ifølge apotekerne, at tomme medicinflasker ikke falder under denne kategori og i stedet bør sorteres som glas og plast.

I sidste ende er det vigtigt at være opmærksom på datoen for medicinens udløb, da brug af forældede produkter potentielt kan være farligt.