Antallet firdobles: Som raskmeldt skal du tænke dig om

10/01/2022 07:13

|

Christina Hansen

Foto:

Mest læste i dag

"Vi har aldrig oplevet så stor brug af afbestillingsforsikring, som vi gør nu. Der er i øjeblikket mere end fire gange så mange kunder, som ønsker at anvende deres afbestillingsforsikring, sammenholdt med samme periode før pandemien. Mange testes positiv lige før deres afrejse og kan derfor ikke tage af sted, og så har de brug for deres afbestillingsforsikring," sådan lyder meldingen fra IF Forsikring.

Travlheden mærkes også på telefonerne, hvor der den seneste uge er indkommet 60-70 procent flere henvendelser end normalt fra kunder med spørgsmål vedrørende rejser og rejseforsikringer.

”Det svarer til mellem 500-600 kundehenvendelser om ugen alene vedrørende rejse- og afbestillings­forsikringer”, fortæller siger Eva Lindberg Vibe, produktchef for privatforsikringer hos If.

Ombooking kan være løsning
Ifølge Eva Lindberg Vibe, er der stor usikkerhed blandt danskerne, og de har svært ved at finde hoved og hale i krav og restriktioner. Både fordi det er en ny situation, de står i, og fordi hvert land har forskellige restriktioner. Folk prøver at forberede sig på mulige situationer, der kan opstå inden eller under deres ferie og forstå, hvad det kommer til at betyde for dem.

”Det forstår vi og det er meget naturligt. Man skal dog være opmærksom på, at det er de indrejsevilkår, der er aktuelle 72 timer før afrejse, som danner grundlag for, om man kan bruge afbestillingsforsikringen. Er man utryg eller har man bare ikke lyst til at tage af sted, som situationen er lige nu, anbefaler vi, at man undersøger muligheden for at ombooke og udskyde ferien”, siger Eva Lindberg Vibe.

Raskmeldte skal tænke sig om inden feriebooking
En af de udfordringer, flere danskere støder på, er at en række af de populære vinter-rejsemål stiller krav om negativ coronatest ved indrejse. Har man har været smittet inden for de seneste 12 uger, kan en pcr-test vise positiv, selv om man er rask, da der fortsat kan være inaktiv virus i kroppen.

Forsikringsselskabet har flere gange fået henvendelser fra nyligt raskmeldte, der har været for hurtige til at booke ny ferie, og derfor ikke kan indfri kravet om negativ test, og derved risikerer at blive nægtet indrejse, selv om de ikke længere er syge.

”Vi strækker os langt for at hjælpe folk og har løbende gennem pandemien ekstraordinært udvidet vores dækninger for at dække uventede situationer. Men det har været kendt længe, at man kan teste positiv i de første måneder, efter man er blevet rask. Derfor bør man ikke afslutte et coronaforløb med at booke ferie med snarlig afrejse, for så er det ikke en uventet situation, hvis testen er positiv og man ikke kan tage af sted – og så dækker forsikringen ikke”, fortæller Eva Lindberg Vibe.