Advarsel: Giver langt flere bivirkninger

31/08/2021 14:08

|

Christina Hansen

Foto: Shutterstock.com

Mest læste i dag

Nyreskader, betændelse i hjertet og blodpropper forekommer langt hyppigere blandt folk, der har været smittet med corona, end blandt folk der er blevet vaccineret.

Det viser et nyt israelsk studie.

Det betyder altså at hvis man er smittet med coronavirus, er risikoen for at få senfølger langt højere, end hvis man har modtaget Pfizers coronavaccine, det viser et nyt israelsk studie ifølge Videnskab.dk.

Ifølge studiet er risikoen for at få hjertemuskelbetændelse, fire gang så høj, hvis man har haft corona, end hvis man er blevet vaccineret.

"Hvis man ikke er vaccineret i øjeblikket, er risikoen for at blive smittet med coronavirus ret stor - man vil højst sandsynligt blive smittet på et tidspunkt," siger Camilla Foged, der er professor i vaccinedesign på Københavns Universitet, til Videnskab.dk.

"Det her studie viser, at man ikke skal afholde sig fra at blive vaccineret, fordi man er bange for hjertemuskelbetændelse. Risikoen for at få det er meget højere, efter at man har været inficeret med corona, end efter at man har fået vaccinen," tilføjer hun.

Studiet

Studiet er blandt andet lavet ved en undersøgelse af 25 potentielle bivirkninger ved vaccinen, ved at sammenligne forekomsten hos 884.828 vaccinerede personer, og 884.828 ikke vaccinerede personer.