Advarsel fra Telenor: Vigtigt information til alle danskere

19/11/2023 15:54

|

Sebastian Ilsøth

Foto: YouTube
Advarslen gælder ikke kun Telenors kunder, men samtlige danskere.

Mest læste i dag

Nu er det tid til at udvise forsigtighed.

Den betydelige danske telekommunikationsvirksomhed Telenor har netop udsendt en advarsel gennem appen "Mit digitale selvforsvar" til alle danskere. Det er vigtigt at være opmærksom, selv hvis du ikke er kunde hos dem.

Baggrunden for denne advarsel er, at der i øjeblikket cirkulerer en svindelmail. Advarslen understreger, at man ikke bør klikke på det link, der medfølger i denne mail.

Desuden anbefales det at slette mailen for at undgå at utilsigtet klikke på linket.

Her kan du læse, hvad Telenor skriver om, hvor farlig denne mail er, samt hvilke skridt der bør tages, hvis du modtager den:

Hvem modtager det:

Mailadresser, der er tilfældigt udvalgt.

Hvor farligt er det:

Det er ikke farligt at modtage e-mailen, men det frarådes kraftigt at klikke på linket. Der er tale om spam, der forsøger at lokke brugeren til at klikke på et link for at indsamle yderligere oplysninger eller skabe trafik til en bestemt side.

Hvad skal der gøres:

Slet mailen øjeblikkeligt for at forhindre, at brugere ved et uheld klikker på linket. Indholdet i e-mailen udgiver sig for at være fra Telenor og handler om en konkurrence om en iPhone 15 Pro. Vær særligt opmærksom på, at den falske afsender er angivet som "Telenor-Department".

Herunder ses et eksempel på den falske mail:

Foto: Mit digitale selvforsvar