Advarsel fra ekspert: Så møgbeskidt er din telefon

09/10/2023 09:58

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Det er værre, end du tror.

Mest læste i dag

Efteråret har allerede pågået i cirka en måned, og dette sæsonskifte associeres normalt med øget forekomst af forkølelser og generel forøget sygdomsrisiko.

Ikke desto mindre ser danskerne ud til at overse en betydelig "bakteriebombe" som en potentiel smittekilde, som de bør beskytte sig imod - nemlig deres mobiltelefon.

Ifølge Maria Brix Balle, en biolog og hygiejneekspert fra hygiejnevirk somheden Initial, er det faktisk sådan, at mobiltelefonen er fyldt med bakterier i en grad, der overgår det, man finder på et toiletbræt.

Denne oplysning blev rapporteret af Ekstra Bladet.

I den digitale tidsalder er det sjældent, at danskerne efterlader deres telefoner hjemme, når de forlader deres bopæl.

Det er overraskende, at kun få personer regelmæssigt rengør deres telefoner, selvom de virkelig trænger til det.

Udover det faktum, at der findes et overflødighedshorn af bakterier på ens telefon, er det endda farlige bakterier, ifølge Maria Brix Balle. Disse inkluderer ofte farlige bakteriestammer som stafylokokker og colibakterier, som potentielt kan indeholde spor af afføring.

"Bakterierne akkumuleres, og derfor er mobilen ofte betydeligt mere beskidt end et toiletbræt, som rengøres regelmæssigt - i gennemsnit hele 6,5 gange oftere," udtaler hygiejneeksperten.

Den klare anbefaling fra eksperten er, at danskerne bør huske at rengøre deres telefoner fra tid til anden, da de mange farlige bakterier kan føre til sygdom.

Hun foreslår, at man tørrer sin telefon af med en antibakteriel klud.