Advarsel fra Apple efter sikkerhedsfejl

12/11/2023 05:41

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Hjemmesiden overrasket over, hvor mange sikkerhedsfejl Apple retter i sin seneste opdatering.

Mest læste i dag

For nylig lancerede Apple den seneste betydelige opdatering til iOS 17, der blev frigivet i september.

Den nyeste version, iOS 17.1, introducerer en række nye funktioner og rettelser. En markant forbedring inkluderer Apples håndtering af flere sikkerhedsfejl.

Ifølge Apple Insider er antallet af disse fejlrettelser overraskende højt, især når man tænker på, at der allerede har været mindre opdateringer før denne. Derfor anbefales det at opdatere din enhed hurtigst muligt.

AirDrop over internettet er en ny funktion i iOS 17.1, der giver mulighed for filoverførsler via AirDrop over mobil eller Wi-Fi, selv når du er uden for rækkevidde af den person, du deler med. Dette eliminerer behovet for at være fysisk tæt på en anden enhed for at overføre store filer.

Brugere af Apple Music kan nu markere deres yndlingssange, albums, afspilningslister og kunstnere, hvilket vil påvirke de musikanbefalinger, de modtager. Derudover vises sangforslag nu nederst på alle afspilningslister.

Lommelygte indikator

En anden bemærkelsesværdig funktion er lommelygteindikatoren, der nu er tilgængelig for alle iPhone-modeller med det interaktive kamerahul øverst på skærmen, kendt som "dynamisk ø". Tidligere var denne funktion begrænset til iPhone 15 Pro og 15 Pro Max.

Når det gælder låseskærmen, introducerer iOS 17.1 en ny indstilling kaldet "shuffle photos," der viser et sæt billeder i tilfældig rækkefølge i løbet af dagen. Brugere kan nu vælge et bestemt album i stedet for manuelt at skulle vælge billeder.

Apple Watch får dobbelttryk

Apple har også opdateret andre enheder som Apple TV, HomePod, Mac og Apple Watch. Med watchOS 10.1 får ejere af det nye Apple Watch Series 9 og Ultra 2 adgang til den nye Double Tap-funktion, der muliggør styring af uret uden at røre skærmen. For eksempel kan du besvare et indgående opkald ved at trykke hurtigt to gange med pegefingeren og tommelfingeren på urviseren, hvilket er praktisk, når du har hænderne fulde af bolledej.