Advarer trafikanter: Den 11. september sker det

05/09/2023 12:06

|

Nicolai Haugsted

Foto: Shutterstock
Bilister gøres opmærksom på den øgede fokus på sikkerhed i trafikken.

Mest læste i dag

Det skal være trygt for alle at færdes i trafikken – også når efteråret inden længe melder sin ankomst med mørke morgener på vej til skole.  

Heldigvis sætter den nationale trafiksikkerhedskampagne ”Lastbilkaravanen” igen i år trafiksikkerhed i fokus for de yngste elever med besøg rundt på skoler i hele landet. Kampagnen kan i år fejre tiårsjubilæum, men budskabet er nøjagtigt lige så aktuelt, som ved kampagnens begyndelse. 

Det skriver Ritzau.

- Når vi for tiende år i træk sætter trafiksikkerhed på skoleskemaet, så er det fordi, det er med til at redde liv. Derfor har ITD lavet ”Lastbilkaravanen”, der handler om trafiksikkerhed og lastbiler for de yngste trafikanter. Målet er at skabe mere tryghed og forståelse for trafikken, siger Malene Vitus, der er projektleder på ”Lastbilkaravanen”.

Syv 40 tons tunge lastbiler og små bløde trafikanter møder hinanden
Lastbiler transporterer i dag langt størstedelen af alle varer i Danmark, og i ITD har et særligt ansvar for at hjælpe med at holde fokus på trafiksikkerhed – fordi det redder liv.

Derfor giver det også rigtig god mening, at karavanen kommer forbi Vallensbæk Kommune. Her hører flere større virksomheder nemlig hjemme, hvor de får leveret og afhentet varer i lastbiler.

- Jeg er glad for, at alle kommunens mindste elever bliver klædt solidt på til at gebærde sig i den lokale trafik, hvor der kan være tunge køretøjer. I Vallensbæk ynder vi at tage cyklen i skole og til fritidsaktiviteter, så derfor kan de vigtige huskeregler og budskaber om sikker trafik ikke gentages for mange gange, siger borgmester Henrik Rasmussen (K).

Det er et helt undervisningsunivers, elever kommer ind i, og ønsket er, at de vil tage de vigtige huskeregler med sig ud i trafikken, så alle kan føle sig mere trygge.  

- Når ”Lastbilkaravanen” ruller ud i landet, er det for at undervise i de vigtige budskaber, vi alle skal huske på, når vi færdes i trafikken. Udover at skabe mere tryghed i trafikken er vi naturligvis også glade for at kunne sprede budskabet om, hvor vigtige lastbiler er for vores samfund, fortæller Malene Vitus, og fortsætter:  

- Resultatet skulle gerne være en større tryghed, når de færdes i trafikken. Og vi håber på, at eleverne får gode vaner fra starten, når de færdes i trafikken sammen med mor og far. Vi håber også på, at skolerne og forældrene vil minde eleverne om at bruge vestene, så de er mere synlige i trafikken, siger Malene Vitus.

Karavanen starter i Vallensbæk kommune.