71-årig kvinde blev ringet op af 'Nordea': Kort tid efter tog sagen en chokerende drejning

24/10/2023 18:58

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Et bud blev sendt ud til kvindens adresse efter opkaldet.

Mest læste i dag

I Næstved blev to kvinder torsdag udsat for en ubehagelig episode, da svindlere forsøgte at narre dem lige ved deres hoveddøre.

I det ene tilfælde formåede gerningsmanden at hæve penge fra en kvindes bankkonto, mens den anden kvinde, med hjælp fra bekendte, heldigvis afværgede bedrageriforsøget.

Dette er hvad Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi rapporterede i deres døgnrapport fra weekenden.

Første offer var en 71-årig kvinde, der blev kontaktet af en person, der udgav sig for at være en bankmand fra Nordea klokken 12:30.

Den falske bankmand påstod, at der var blevet hævet penge fra kvindens dankort og bad hende om at scanne kortet.

I løbet af samtalen overbeviste svindleren kvinden om at oplyse sin pinkode, og kort tid efter ankom en bud til hendes dør for at afhente dankortet.

Det var først senere, kvinden opdagede, at der var blevet hævet kontanter fra hendes konto.

Senere samme dag blev en anden kvinde, 95 år gammel, udsat for et lignende forsøg.

I dette tilfælde stod en hjælpsom person ved kvindens dør, men heldigvis havde hun mobiliseret nogle bekendte, som nægtede at udlevere hendes dankort til bedrageren.

Gerningsmanden beskrives som en dansk mand på omkring 25 år, 180 cm høj, med typisk dansk udseende. Han var af almindelig bygning, havde lys hud og kort, brunt hår. Han var velplejet og bar en grøn sweatshirt med sort lynlås og mørke bukser. Han ankom muligvis til stedet i en mindre, mørk bil af ukendt mærke.

Bedrageriforsøget mod den 95-årige kvinde fandt sted omkring klokken 14:20 på hendes bopæl på Ferskenvej.

Politiet opfordrer eventuelle vidner med oplysninger om sagen til at træde frem og hjælpe med at opklare dette bedrageri.