66-årig mand mistede 6.000 i e-boks-drama: Nu er der nyt

12/10/2023 14:12

|

Emil Martesen

Foto: Shutterstock
Nu er der nyt.

Mest læste i dag

Den yngre generation er vant til, at der er meget, der foregår online.

Sagen er dog en helt anden, og de har skullet vænne sig til overgangen fra de fysiske breve til beskeder i e-Boks, hvilket for nogle har skabt problemer.

Han mistede 6000 kr. fordi han ikke kunne finde ud af e-boks og derfor ikke fik ansøgt om sygedagpenge indenfor fristen på otte dage.

Og selvom det alligevel ikke er tit, at problemer med e-Boks ender i retten, men sådan skete det for en 66-årig mand, hvilket må siges at være mærkværdigt.

Den 66-årig mand er nu blevet tilkendt sygedagpenge af Retten i Kolding, efter at hans mangel på digitale kompetencer forhindrede ham i at rettidigt ansøge om økonomisk støtte.

3F førte sagen på vegne af manden i en bestræbelse på at få Ankestyrelsen til at anerkende hans ret til sygedagpenge, selvom han ikke ansøgte rettidigt.

Retssagen centrerede sig om den 66-årige, der, på grund af hans digitale udfordringer, ikke fik svaret på en besked kommunen i e-Boks i tide. Det resulterede i, at han overgik en vigtig frist for at søge om sygedagpenge.

Det skriver TV Syd.

Manden blev senere undtaget fra kravet om digital kommunikation med myndighederne, men dette var ikke tilfældet, da den kritiske e-Boks-meddelelse ankom.

“Lige så snart jeg kommer til en skærm, så føler jeg mig som en ordblind, lød det fra manden, da retssagen blev indledt i september”, udtalte manden under retssagen.

På grund af sin forsinkede reaktion på beskeden mistede manden en del af sine sygedagpenge, hvilket tvang ham til at søge økonomisk hjælp fra sine børn for at dække sine udgifter.