66-årig kunne ikke finde ud af e-Boks: Så tog situationen en uventet drejning

27/10/2023 09:41

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Sagen blev taget skridtet videre.

Mest læste i dag

Den yngre generation er komfortabel med den omfattende online aktivitet, de er vant til.

Men situationen er ganske anderledes for dem, der har måttet tilpasse sig skiftet fra fysiske breve til beskeder i e-Boks. Dette har skabt udfordringer for nogle.

Det er sjældent, at problemer med e-Boks ender i retten, men det var ikke desto mindre tilfældet for en 66-årig mand, hvilket kan betragtes som bemærkelsesværdigt.

Retten i Kolding har nu tildelt den 66-årige mand sygedagpenge som følge af hans manglende digitale færdigheder, der forhindrede ham i at ansøge om økonomisk støtte rettidigt.

3F førte sagen på vegne af manden med det formål at få Ankestyrelsen til at anerkende hans ret til sygedagpenge, selvom han ikke ansøgte inden fristen.

Retssagen drejede sig om den 66-årige mand, der på grund af sine digitale udfordringer ikke var i stand til at svare på en besked fra kommunen i e-Boks i tide. Dette resulterede i, at han overskred en vigtig frist for at ansøge om sygedagpenge.

Dette blev rapporteret af TV Syd.

Senere blev manden undtaget fra kravet om digital kommunikation med myndighederne. Men desværre var dette ikke tilfældet, da den afgørende e-Boks-meddelelse blev sendt.

"Jeg føler mig som ordblind, så snart jeg ser en skærm," udtalte manden under retssagen i september.

På grund af sin forsinkede reaktion på beskeden mistede manden en del af sine sygedagpenge, hvilket tvang ham til at søge økonomisk hjælp fra sine børn for at dække sine udgifter.