400.000 danskere kan se frem til en ekstraregning på 15.000 kroner

23/06/2023 07:40

|

Redaktionen

Foto: Shutterstock
Den store ekstraregning rammer mange danskere.

Mest læste i dag

Der er ingen tvivl om, at danskerne i øjeblikket prøver at spare, hvor der spares kan.

Den skyhøje inflation er faldet tilbage til et fornuftigt niveau, men det afspejler sig endnu ikke i dagligvareforretningerne og andre steder.

Netop også grundet prisen er der for fjerde år i træk flere, der bevidst har fravalgt naturgas og dermed valgt fjernvarme.

Naturgassen er ganske enkelt for dyr. Det skriver B.T.

Sammenligner man 2021 med 2022 fik de 400.000 danske boligejere, der har naturgas i hjemmet, en ekstraregning på 15.000 kroner i gennemsnit.

Noget som de færreste altså gerne trækker op af lommen i disse tider, hvor det er dyrt at leve.

Brian Friis Helmer, der er privatøkonom hos Arbejdernes Landsbank, peger på, at de voldsomme ekstraregninger har fået folk til at skifte til fjernvarme:

“Pris er en af de ting som kan få til rykke, og stigningen på naturgas har fået folk til at overveje andre varmekilder”, udtaler han til B.T.

Faktisk har tendensen været klar i de senere år, hvor folk langsomt bevæger sig over mod fjernvarme, men færre og færre husstande får boligen opvarmet af naturgas.

De 15.000 kroner, som 400.000 danskere altså har skullet lange over disken, betyder også, at de mange mennesker bruger færre penge generelt.

Prisen på naturgas har dog ikke været lavere i to år, end den er i skrivende stund, lyder det fra Brian Friis Helmer.