30-årig kvinde dømt: Opildnede til vold ved corona-demonstration

12/03/2021 13:48

|

Redaktionen

Foto: Shutterstock.com

Mest læste i dag

Den 9. januar i år, fandt en stor demonstration sted i København, hvor en kvinde ”ophidsede demonstranter til vold”.

Så sent som i går, torsdag, var der planlagt en stor demonstration/fest i København, og demonstrationer mod restriktioner og nedlukninger har fundet sted flere steder i landet, over de sidste måneder.

En af de mest omtalte, er måske den demonstration, der foregik den 9. januar i hovedstaden.

Her var et par hundrede mennesker samlet foran Københavns Rådhus. En 30-årig kvinde trådte op på talerstolen, hvorfra hun leverede en dundertale der nu har sikret hende to år i fængsel – det skriver TV 2.

”Vi er vrede, og vi er trætte, og vi er ved at blive sindssyge. Hvor er den virus?” – råbte kvinden til forsamlingens begejstring og fortsatte:

”Er I klar til at smadre byen på en ikkevoldelig måde? Bare lige for at gøre København opmærksom på, at vi er her,”

Den sidste bemærkning skulle vise sig at blive rigtig dyr.

Den udtalelse er nemlig grundlag for en dom på to års fængsel, til den 30-årige kvinde, der dømmes for at have opildnet til vold – det fortæller anklager Henrik Uhl Pedersen.

”Tiltalte er vred på regeringen over nedlukningerne - det er hendes ret. Men når hun ophidser en gruppe demonstranter til vold som følge af nedlukningen, så skal bestemmelsen benyttes,”

Den 30-årige kvinde nægter sig skyldig i anklagen, og har forklaret at hun ved en fejl ytrede førnævnte sætning, efter at være blevet hevet op på scenen i sidste øjeblik.

Hun har udbedt sig betænkningstid til at forholde sig til dommen.