3.000.600 danskere kan glæde sig: En økonomisk forskel

04/11/2023 11:36

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
De nye tal viser, at Danmark har sat ny rekord.

Mest læste i dag

Danmark har for første gang i sin historie nået en bemærkelsesværdig milepæl med over tre millioner lønmodtagere, ifølge en rapport fra Ekstra Bladet.

Dette historiske antal blev opnået i august måned, hvor præcist 3.000.600 personer var i beskæftigelse som lønmodtagere ifølge de seneste tal fra Danmarks Statistik. August så også en positiv stigning i antallet af lønmodtagere, da det steg med 4300 personer fra juli til august. Denne udvikling har glædet økonomer og eksperter inden for erhvervslivet.

Tore Stramer, cheføkonom hos Dansk Erhverv, udtaler: "Det er på alle måder historisk, og der er ingen tvivl om, at den stærke beskæftigelse er årets helt store positive overraskelse."

Den danske beskæftigelsesudvikling har været imponerende med næsten tre års næsten uafbrudt stigning. I januar 2021, da den vedvarende stigning begyndte, var antallet af lønmodtagere knap 2.762.000. Siden da er der blevet tilføjet næsten 240.000 nye arbejdstagere til arbejdsstyrken.

Selvom denne rekord fejres, er der stadig bekymring om, hvorvidt den positive tendens vil fortsætte. Danske Banks cheføkonom, Las Olsen, påpeger, at den europæiske økonomi "i bedste fald er stagnerende", og Danmark er ikke immun over for denne udvikling. Han forudser en moderat tilbagegang i beskæftigelsen i den nærmeste fremtid.

Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen glæder sig over nåelsen af denne "magiske grænse" men understreger, at arbejdet for at sikre virksomheder den nødvendige arbejdskraft ikke er færdigt.

Hun uddyber: "Vi er ikke i mål endnu. Vi skal have et mere rummeligt arbejdsmarked. Flere unge uden job og uddannelse skal have en plads på arbejdsmarkedet, flere indvandrere skal i job, og flere skal opkvalificeres og efteruddannes, uddyber hun i en pressemeddelelse.

Det er værd at bemærke, at tallene fra Danmarks Statistik er foreløbige og er blevet korrigeret for sæsonmæssige udsving. Antallet af lønmodtagere i Danmark er dog uden tvivl et positivt tegn for landets økonomi og arbejdsmarked.