1300 busser rammes - nu får tørken nye konsekvenser

20/06/2023 12:32

|

Redaktionen

Foto: Shutterstock
Forventningen er, at det vil spare 1.625.000 liter vand - om ugen!

Mest læste i dag

Den landsdækkende tørke får nu trafikselskabet Movia til at spare på vandet.

Fra i torsdags, lempede trafikselskabet nemlig på kravet til udvendig rengøring overfor de private operatører, der kører de omkring 1.300 busser på Sjælland. Busserne bliver fortsat rengjort hver dag indvendigt.

Det skriver Movia i en pressemeddelelse.

Aftalen er indgået mellem Movia, Dansk Person Transport og de private operatører, der kører busserne for trafikselskabet, og forventningen er, at operatørerne sparer omkring 1.625.000 liter vand om ugen - svarende til 1.625 kubikmeter pr. uge ved at skære ned på den udvendige rengøring.

"Movia har sammen med de private operatører, der kører busserne for os, aftalt at spare på vandet til busvask af de 1.300 busser på Sjælland. Vi har derfor i den aktuelle situation med tørke lempet på kravene til operatørerne i forhold til udvendig rengøring af busserne," siger Movias plandirektør Per Gellert.

Hvad betyder det for passagererne?

Hvis du benytter en af de omkring 1300 Movia-busser rundt om på Sjælland, kommer du imidlertid ikke til at mærke den store forskel - udover at din bus måske er lidt mere støvet/snavset end normalt, når den ruller frem til stoppestedet.

Den indvendige rengøring bliver der nemlig ikke ændret på.

"Den daglige indvendige rengøring af busserne fortsætter som hidtil, da den indvendige rengøring kræver mindre vand. Så kunderne vil opleve uændret høj rengøringstandard inde i busserne. Det er kun udvendigt, at busserne i en periode kan se lidt mere støvede ud end sædvanligt," siger Per Gellert.

Bliver en bus ekstraordinært beskidt udvendigt, skal den dog fortsat en tur i vaskehallen.

Kravene til Movias flextrafikoperatører er tilsvarende lempet i forhold til den udvendige rengøring i tørkeperioden.

De lempede krav til udvendig rengøring af busser og flextrafikbiler gælder sommeren over, når DMI's tørkeindeks ligger på 9 eller derover i Movias område på Sjælland, Lolland, Falster og Møn.