11 år gammel lov brydes dagligt: Kan give 7000 kroner i bøde

29/03/2024 15:36

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Mange bilister er garanteret ikke klar over, at de gør noget ulovligt!

Mest læste i dag

Det er essentielt at holde sig ajour med de seneste trafik- og kørekortregler for at undgå uforudsete overraskelser.

Til trods for dette fortsætter danskere med at overtræde en lov, der har været i kraft i 11 år, hvilket kan medføre en bøde på 7.000 kroner; en lovovertrædelse, som man dagligt kan begå uden egentlig at være bevidst om det.

Dette rapporteres af webmediet Boosted.

Kernen i problemet ligger i, at kørekort, som er udstedt før den 19. januar 2013, kun er gyldige indtil indehaveren når 70-års alderen.

Denne lille, men signifikante detalje kan medføre alvorlige konsekvenser, idet det at køre med et sådant ugyldigt kørekort sidestilles med slet ikke at have et kørekort. At blive fanget første gang med et ugyldigt kørekort resulterer i en bøde på 7.000 kroner, mens en gentagelse vil øge bøden til 8.500 kroner.

Foruden de finansielle straffe kan der også opstå alvorlige konsekvenser for førerens forsikring i tilfælde af en ulykke.

Fornyelse af kørekort

Den opmuntrende nyhed er dog, at det er relativt nemt at forny sit kørekort ved simpelthen at besøge borgerservice med et gyldigt identitetsbevis.

Dem, som har fået udstedt deres kørekort efter den 19. januar 2013, skal være opmærksomme på, at deres kørekort til personbil er gyldigt i 15 år.

For førere af busser eller lastvogne (kategori C og D, red.), er gyldighedsperioden endda kortere, da de skal forny deres kørekort hvert femte år.

Det er vigtigt at sprede ordet til dem, der har brug for denne viden, så de kan handle hurtigt og undgå problemer.