100.000 danskere har allerede registreret sig

03/02/2023 08:25

|

Henrik Rothenbücher

Foto: Shutterstock.com

Mest læste i dag

Topdanmarks digitale lægetjeneste, Sundhedshjælp, har netop rundet en markant milepæl.

Tjenesten har nu mere end 100.000 registrerede brugere, som dermed nemt og hurtigt kan få adgang til en læge online som supplement til egen læge.

Sundhedshjælp er en gratis fordel til kunder, der har samlet deres forsikringer hos Topdanmark. Med Sundhedshjælp kan man komme i kontakt med en dansk læge alle ugens dage fra tidlig morgen, uanset om man er hjemme, på kontoret eller på ferie. Konsultationen foregår via telefon eller video.

Sundhedshjælp giver desuden mulighed for at få en uvildig vurdering af førende internationale eksperter, hvis man for eksempel er usikker på en planlagt operation.

”Vi er utrolig stolte af, at så mange kunder har valgt at tilkoble sig Sundhedshjælp. Vi får enormt positive tilbagemeldinger, og vi ser tjenesten som et godt supplement til de offentlige tilbud og indsatser, hvor vi kan give vores kunder en ekstra fleksibilitet og service,” siger Carsten Elmose, privatdirektør i Topdanmark.

”Sundhedshjælp er et godt eksempel på, hvordan vi i Topdanmark arbejder strategisk og målrettet på at tilbyde mere end forsikring, så vi hjælper vores kunder med at forbedre deres livskvalitet. Vi tilbyder en produkt- og servicepalet inden for både forebyggelse og sundhed, for hvis man griber skader og sygdomme, før de udvikler sig, er det ikke bare godt for den enkelte, men også for samfundet og os som selskab,” siger han.

Tårnhøj kundetilfredshed
Siden december 2020 har Topdanmark som ét af de første forsikringsselskaber tilbudt kunder adgang til online lægehjælp og ekspertvurdering via Sundhedshjælp.

”Det er et produkt, som vi kan se, at kunderne er rigtig glade for. Sundhedshjælp er relevant for alle, både yngre og ældre, men vi oplever især, at børnefamilier anvender Sundhedshjælp flittigt. Derudover har det længe været et velkendt problem, at mænd går langt mindre til lægen end kvinder, men vores tal viser, at andelen af mænd og kvinder, der gør brug af Sundhedshjælp, er ligeligt fordelt,” siger Carsten Elmose.

En voksen gennemsnitsdansker konsulterer lægen mellem seks og syv gange om året, viser tal fra Danmarks Statistik. Men der er dog stor forskel på, hvor ofte den enkelte dansker lægger vejen forbi lægen.

Fleksibelt supplement
”Vores brugerstatistik afslører, at der eksisterer et behov for at kunne få hjælp og vejledning fra en læge på dage og tidspunkter, hvor praktiserende læger har helt eller delvist lukket, eller hvis man for eksempel står i udlandet og har behov for at tale med en læge. Det samme billede ser vi, når der er pres på de offentlige tilbud som akuttelefonerne. Her kan vi være med til at aflaste,” siger Carsten Elmose.

To ud af tre kunder (67 %), der har anvendt Sundhedshjælp, svarer, at de ville have opsøgt egen læge, hvis de ikke havde haft mulighed for at benytte Sundhedshjælp.

”Vores tilbud om lægehjælp er ikke en erstatning til det offentlige, men et supplement, som eksempelvis gør hverdagen nemmere for en travl børnefamilie, personer med aftenarbejde eller rejsende i udlandet, der har hurtig adgang til lægen, uanset om det er aften eller weekend,” siger Carsten Elmose.

Sundhedshjælp leveres af telemedicinselskabet Teladoc, som har over 2.200 ansatte læger/eksperter i hele verden. De tilbyder virtuelle lægekonsultationer til millioner af patienter på tværs af 175 lande. I Danmark har de et hold af danske læger, som alle er erfarne og specialiseret i telemedicin.