Hvorfor hoteller ikke taber penge på fri buffet: Tricket er i de første retter

03/03/2024 18:57

|

Nicolai Busekist

Mad
Foto: Shutterstock.com
Der er en særlig grund til, at hoteller ikke taber penge på at tilbyde en fri buffet til deres gæster.

Mest læste i dag

Herrera en COPE har set nærmere på en undersøgelse, der analyserer den teknik, hoteller følger for at gøre det rentabelt at have buffet.

I de senere år er restauranter, der tilbyder ubegrænset mad til en fast pris, blevet populære. Denne model kan du finde mange steder, men især er den almindelig på japanske restauranter, der er kendt for deres sushi.

Et andet sted, hvor buffeten triumferer, er ved hotelmorgenmad. For mange er det afgørende at kunne få en god morgenmad, når de er på ferie, selvom det øger prisen på opholdet.

Et af de store spørgsmål, der opstår i forbindelse med dette, er, om det kan svare sig at betale for det? Og om det er rentabelt at tilbyde dette for hoteller?

I Herrera en COPE fokuserede de på en undersøgelse, der analyserede, hvordan buffeter fungerer, og om de virkelig giver overskud hos restauranter og hoteller.

Hvorfor hoteller ikke taber penge på deres buffet

"En undersøgelse konkluderer, at på en buffet tjener hotellet altid penge, fordi vi propper os med de første retter, og de dyreste er i slutningen af rækken," fortalte Carlos Herrera i sektionen 'Los de Bilbao'.

Det er blevet påvist på flere hoteller i Las Vegas ved at studere kundernes adfærd, når de benytter sig af en buffet. Undersøgelsen har konkluderet, at 'vi bliver blinde, når vi ankommer', og til sidst spiser vi ikke de retter, der er længere fremme, som plejer at være dyrere.

Når vi går til en fri buffet, spiser vi mest med øjnene, og det får os til at tage lidt af en masse forskellige retter. Når vi er færdige, tager vi en ny runde. Da det dyreste normalt er i slutningen af rækken, er det 

Netop derfor kan det ofte godt betale sig for hoteller at tilbyde en morgenmadsbuffet. På den anden side giver det også stor glæde for mange gæster, at de selv kan vælge deres morgenmad. Dermed kan de også selv styre, hvor meget de spiser.