Denne sæsonbestemte frugt er værst at indtage, fordi den indeholder flest pesticider

09/04/2024 13:09

|

Nicolai Busekist

Mad
Foto: Shutterstock.com
Selvom det ofte anbefales at spise frugt og grønt for at være sund, skal man helst vide, hvilke man skal vælge.

Mest læste i dag

Nogle sæsonbestemte frugter indeholder faktisk mange pesticider. Derfor anbefales at spise økologisk, når der er mulighed for det.

Environmental Working Group, en nonprofitorganisation fra USA, har analyseret 46.569 prøver af 46 frugter og grøntsager. Selvom det de fleste steder anbefales at spise fem frugter og grøntsager om dagen, er det bedst at vælge økologisk for at undgå dem med pesticider.

Pesticider er også farlige for dem, der er direkte udsat for dem, såsom landmænd.

"Epidemiologiske studier har vist forbindelser mellem eksponering for pesticider og risikoen for at udvikle kræft, neurologiske lidelser eller reproduktionsproblemer," har det franske sundhedsministerium påpeget i en udtalelse.

Hvilken frugt bør man absolut spise økologisk?

Blandt sæsonens frugter, som indeholder mest pesticider, fandt Environmental Working Group ud af, at jordbær var den mest forurenede frugt i 2023. Rapporten viste desværre, at jordbær er helt i top.

"Blandt de 46 produkter, der indgik i vores analyse, var disse 12 frugter og grøntsager de mest forurenede af pesticider," stod der. Her er de frugter og grøntsager, der viste sig at indeholder flest pesticider.

 1. Jordbær

 2. Spinat

 3. Grønkål

 4. Ferskner

 5. Pærer

 6. Nektariner

 7. Æbler

 8. Druer

 9. Peberfrugter og chili

 10. Kirsebær

 11. Blåbær

 12. Grønne bønner

Denne rapport om sæsonens frugter siger meget om, hvordan man bør vælge frugt og grøntsager. Uden tvivl bør du være mere tilbøjelig til at vælge økologiske frugter og dermed undgå pesticider.