Afslører: Dette sker med din krop, hvis du spiser havregryn hver dag

15/05/2023 14:19

|

Thea Andersen

Foto: Shutterstock.com
Mad
Foto: Shutterstock.com
Her får du gode grunde til at spise havregryn.

Mest læste i dag

Du har nok hørt at morgenmaden er dagens vigtigste måltid, da det giver din krop den energi, den har brug for til at klare dagens aktiviteter.

Men vidste du, at havregryn er sundere end det meste andet morgenmad?

Udover at give dig en god start på dagen, kan havregryn også hjælpe med at øge stofskiftet og forebygge hjerte-kar-sygdomme, skriver Sosialnytt.

Her er 10 grunde til at spise havregryn hver dag:

  1. Blodsukker: Havregryn er rig på kostfibre, der kaldes beta-glukan. Beta-glukan kan regulere blodsukkeret og insulinniveauet. Dette er især vigtigt for diabetikere, der skal holde øje med deres blodsukkerniveauer.

  2. Forebygger kræft: Undersøgelser viser, at havregryn indeholder en række fytokemikalier, der kan reducere risikoen for bryst- eller tyktarmskræft med op til 10 procent.

  3. Vægttab: Havregryn er en god kilde til fibre, der kan hjælpe dig med at føle dig mæt i længere tid. Hvis du spiser havregryn på tom mave, kan det også hjælpe med at fremme vægttab.

  4. Energi: Havregryn indeholder langsomt optagelige kulhydrater, der giver dig et stabilt energi-niveau i flere timer. Det gør det til en ideel morgenmad inden arbejde eller andre aktiviteter.

  5. Hjerte-kar-sygdomme: Forskning viser, at folk, der spiser havregryn, kan reducere deres risiko for at dø af hjerte-kar-sygdomme med op til 9 procent.

  1. Protein: En portion havregryn indeholder cirka 15 procent af dit daglige proteinbehov.

  2. Skjoldbruskkirtlen: Havregryn indeholder jod, som er et mineral, der normaliserer skjoldbruskkirtlen, der regulerer hormoner, påvirker stofskiftet såvel som kroppens proteinproduktion.

  3. Forbrænding: Havregryn er rig på fibre, der kan hjælpe med at holde din fordøjelse i gang og forhindre forstoppelse. Det anbefales at spise ca. 25-35 gram fibre om dagen, og en portion havregryn indeholder ca. 1/5 af dette.

  4. Knogleskørhed: Havregryn indeholder calcium, der kan hjælpe med at forhindre knogleskørhed. Dette gør havregryn til en fremragende morgenmad for børn i vækst.

  5. Nervesystemet: Havregryn er en god kilde til de fleste af B-vitaminerne, som hjælper til nervesystemets normale funktion.

Hvis disse grunde ikke får dig til at spise havregryn til morgenmad, så kan du i stedet bruge det, hvis du f.eks. skal bage brød, rundstykker eller vafler for at få flere sundhedsmæssige fordele.

Det er kun din fantasi, der sætter grænser.