Windows: Slet dette spil nu, eller dine data kan blive stjålet

13/04/2024 13:05

|

Nicolai Busekist

Foto: Shutterstock.com
Der er en ny og meget bekymrende trussel rettet mod Windows-brugere, og dette er ikke en advarsel, du kan ignorere.

Mest læste i dag

Windows-brugere er vant til mængden af malware, der dagligt rammer enheder, der er baseret på dette styresystem.

Dog er de kriminelle gode til hele tiden at finde nye og snedige måder at inficere PC'er på. Derfor er det også let at se, hvordan nogle bliver ofre.

Ifølge sikkerhedseksperter fra Cyble Research and Intelligence Labs (CRIL) forsøger kriminelle nu at tjene penge på fristelsen til at få gratis adgang til et af verdens mest populære spil. Så slet straks dette spil, da dine data ellers kan blive stjålet.

Slet straks spillet, hvis du vil passe på dine data

Super Mario 3: Mario Forever fra Nintendo har millioner af fans verden over, og det har det haft, siden det blev lanceret til Windows i 2003. Den store popularitet synes at have fanget hackeres opmærksomhed.

Derfor har de for nylig lanceret en falsk version af det klassiske spil, som ikke kun installerer Mario-spillet på Windows-enheder, men også en række skadelige malware, der kan stjæle forskellige former for personlige data.

De data, der kan blive hacket, inkluderer personlige internetsøgninger, adgangskoder, cookies og endda autentificeringstokens til software som Minecraft, Roblox og Telegram.

I de forkerte hænder kan disse koder og adgangskoder gøre brugerne sårbare over for blandt andet identitetstyveri. Derfor er det meget vigtigt, at du sørger for at passe godt på.

Tilsyneladende retter kriminelle sig mod brugere gennem annoncer på sociale medier, hvor de viser spillet og tilbyder dig, at du kan hente det helt gratis. Sammen med malware-filerne kom der en legitim installationsfil, som har navnet 'super-mario-forever-v702e'.

Hvis du tror, du kan have installeret dette spil for nylig, er det nu et godt tidspunkt at scanne din PC for virus og andre former for malware.

Hvis der vises en advarsel på skærmen, kan det være en god idé at nulstille dine adgangskoder. Det gælder især for kritiske websteder såsom Gmail, din netbank mv.

Selv hvis du ikke har installeret dette Mario-spil fra nettet, understreger dette angreb, hvorfor det er en dårlig idé at installere noget på din PC, som ikke kommer fra en troværdig og anerkendt kilde.