Vigtig meddelelse til alle, der tisser i badet

11/07/2023 14:00

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock.com
Hvis du tisser i badet, er der her en besked til dig.

Mest læste i dag

Alle gør det: Tisse i badet er faktisk godt for dig

En vigtig besked til alle: Du er på rette spor, når du tisser i badet. Og her er nogle grunde til, at du bør fortsætte, og andre bør begynde:

 1. For miljøets skyld

  Huskede du kampagnerne i 80'erne og 90'erne, hvor skolebørn blev opfordret til at spare vand som voksne? Plakater med jordkloder og kloaksystemer blev hængt op i klasseværelser, der viste, hvordan regnvand, drikkevand og urin var en del af det samme økosystem. Ikke overraskende er budskabet stadig relevant! Hvis du vil spare vand, hvorfor så ikke skylle den første tissetår ud med badevandet om morgenen, når du tager et bad? For miljøets skyld.

 1. For pengepungens skyld

  I Storbritannien opfordres studerende på University of East Anglia (UEA) til at tisse i badet som en del af kampagnen "Go with the Flow". De to studerende bag kampagnen mener, at hvis alle 15.000 studerende på universitetet tissede i badet om morgenen, kunne de spare nok vand til at fylde et OL-badebassin 26 gange om året - hvilket svarer til en besparelse på over 1,5 millioner danske kroner. Og derudover sparer du også på toiletpapiret!

  Grin du bare, men den første der tisser, tisser bedst, og selvom du ikke har 15.000 mennesker i din husstand, gør selv en lille mængde tis en forskel.

 1. Du bliver renere

  Toiletpapir er okay, men vand er bedre. Hvor rene ville dine hænder være, hvis du kun tørrede dem med et håndklæde og sjældent brugte vand (og sæbe)?

 1. Det er god træning - og du kan stå op og tisse

  Dette gælder især for kvinder. Hvis du har problemer med at holde på vandet eller gerne vil have bedre sex... så er det en god træning for musklerne i og omkring dit underliv at stå på hug og squatte, mens du tisser, ifølge Popsugar. Og det er trods alt mindre besværligt, hvis du gør det i badet.

 1. Det er helt normalt

  Der er to typer mennesker: Dem, der indrømmer, at de tisser i badet, og dem, der lyver om, at de ikke gør det. Punktum. Hvis du vil have statistik på det, lavede tv-programmet Today Show en undersøgelse, der viste, at 80 procent af deres seere tisser i badet.

 1. Det er naturligt at lade det strømme

  Lyden og fornemmelsen af rindende vand. Dryp, dryp, dryp... Det giver bare noget til kroppen. Forskellige forskere har forsøgt at forklare, hvad der "trigger" tissetrangen hos mange mennesker, når de ser, hører eller mærker rindende vand. Uanset årsagen er det naturligt at føle trangen. Så lad det flyde.

Reglerne er enkle: 1) Lad være, hvis du er i bad med andre. 2) Lad være med at tisse i et tørt bad. 3) Lad være med at tisse i et offentligt bad - vi kan se dig og din gule stråle ved fødderne. Føj.