Ved du, hvad det tredje rum i vaskemaskinens skuffe er til?

11/04/2024 09:03

|

Nicolai Busekist

At bruge det korrekt, sammen med rummet til sæbe og skyllemiddel, vil øge effektiviteten og tillade større tids- og energibesparelse.

Mest læste i dag

Hårde hvidevarer er skabt til at gøre vores liv lettere og er blevet uundværlige i hjemmet. En af disse er vaskemaskinen, som de fleste ikke ville kunne leve uden. Det skyldes ikke blot dens effektivitet ved vask af tøj, men også den tid og det arbejde, den sparer os i hverdagen.

Ofte bruger man disse apparater nærmest per automatik og kender dem derfor ikke så godt, som man selv tror. Vaskemaskinen gemmer blandt andet på et mysterium i dens skuffe, som du måske aldrig har lagt mærke til.

Her har den tre klart adskilte rum, hvoraf to af dem sandsynligvis er meget velkendte for dig, da det første er til vaskemiddel og det andet er til skyllemiddel. Det tredje er nærmest ukendt og det mindst brugte af de fleste brugere.

Ved du, hvad dette tredje rum er til? Svaret er enkelt, da det er beregnet til forvask-cyklussen. Sandheden er, at korrekt brug kan føre til mange fordele for tøjet og for selve vaskemaskinen, da det vil forbedre vaskens effektivitet samt spare tid og energi.

Fra venstre mod højre er det første rum i skuffen markeret med total i romertal (II), hvor vaskemiddel skal hædles i. Det næste har en blomst som symbol og er beregnet til skyllemiddel. Det tredje og sidste, og det mindst kendte, er markeret med symbolet I og er til forvasken.

Hvornår skal man bruge forvask?

Sandheden er, at ikke enhver vask vil kræve en forvask. Du skal vælge denne cyklus på vaskemaskinen, når du står med meget beskidt tøj, som f.eks. har været brugt til bestemte jobs eller til sport. Det kan også være, at det har stædige fedt- eller svedpletter.

Dets brug vil hjælpe dig med at behandle snavset bedre, løsne de mest stædige pletter og gøre den primære vask mere effektiv. Desuden vil tøjet blive renere uden at skulle bruge høje temperaturer eller lange cyklusser.

Eksperter anbefaler ifølge Diario Noticias de Álava at hælde 20% af det vaskemiddel i dette rum, som du ville have brugt til en almindelig vask. Det er vigtigt ikke at overdrive mængden, da det vil efterlade tøjet klumpet og med sæberester.

Hvis tøjet er hvidt og du bruger blegemiddel i forvasken, vil du også undgå ophobning af bakterier og dårlig lugt i apparatet, da dette produkt vil desinficere både tøjet og vaskemaskinen.

Du skal være forsigtig med ikke at bruge det rent eller bringe det i direkte kontakt med stofferne, da det er meget aggressivt og kan ødelægge dem. Ved at bruge det i forvasken, vil vaskemaskinen dispensere det allerede opløst i vand og give en korrekt vask.