Ved du, hvad der er det mest beskidte på dit badeværelse?

04/07/2024 08:25

|

Nicolai Busekist

Foto: Christa Grover / Pexels
Badeværelset fremmer bakterievækst. Du bør starte med at vaske din bademåtte.

Mest læste i dag

Da folk er helt bevidste om, at toiletsædet er en potentiel bombe af bakterier, rengør de fleste det regelmæssigt. Det er derfor ikke så beskidt, som man kunne tro, at det ville være.

Faktisk har bakterierne en tendens til at formere sig på genstande, man normalt forsømmer at rengøre. Derfor er det en god idé at spærre øjnene op for nogle af de ting på badeværelset, som du måske ikke har fået gjort rent på det seneste.

En tredjedel af de adspurgte erklærer, at de kun vasker deres bademåtte to gange om året. Det skriver mediet 20min.

I en undersøgelse foretaget af den britiske specialist Big Bathroom Shop, erklærede en tredjedel af de adspurgte, at de kun vasker deres bademåtte to gange om året.

Det er alt for lidt, da eksperter anbefaler at vaske en bademåtte hver uge eller hver fjortende dag. Risikoen for bakterievækst eller udvikling af skimmel er særlig høj på et badeværelse på grund af den høje luftfugtighed.

Men hvor kommer alle disse bakterier på din bademåtte fra? Selvom du normalt går på den med rene fødder, skal du huske på, at du også går på den før badet eller brusebadet med beskidte fødder eller sokker.

Desuden spredes vanddråber og bakterier i badeværelset, hver gang du skyller ud uden at lukke toiletsædet. Disse bakterier trives især på en fugtig bademåtte, hvor de kan formere sig frit, hvorfor det faktisk kan blive et hjem for mange forskellige bakterier, hvis du ikke er varsom.

For at holde din bademåtte ren, findes der forskellige løsninger, der også afhænger af materialet. En beskyttelse, der kan lægges under måtten, forhindrer ikke kun, at den glider, men forhindrer også overdreven fugtophobning under måtten.

Dette kan også undgås ved at lade måtten tørre efter badet eller brusebadet. Derfor er det en god idé at gøre en indsats for at mindske risikoen for, at der opstår for mange bakterier eller tilmed skimmel i din bademåtte.