Vaskemaskinen er fyldt med bakterier: Et enkelt trick gør det muligt at udrydde dem på ingen tid

24/09/2023 13:28

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
I de fleste hjem er vaskemaskinen ofte i brug - og det betyder også, at man bør sørge for at den bliver holdt ren.

Mest læste i dag

I de fleste hjem anses vaskemaskinen som uundværlig. Den gør det nemt at rengøre dit beskidte tøj. Du placerer dit snavsede tøj i maskinen, tilføjer vaskepulver og skyllemiddel, lukker lågen og starter processen.

Efter en periode med forventning giver den besked om, at dit tøj nu er rent og klar til at blive hentet eller overført til tørretumbleren. Mange tænker muligvis ikke over, at de bakterier, der er til stede i det beskidte tøj, kan ende i vaskemaskinen.

Af denne grund er det vigtigt at rengøre vaskemaskinen med jævne mellemrum for at forhindre, at bakterierne samler sig i dit ellers rene tøj. Men hvordan rengør man egentlig maskinen? Nogle gange kan man se med det blotte øje, at der er brug for en rengøring, men det er ikke altid synligt, om bakterierne trives inde i maskinen.

Nemt at komme til livs

En effektiv løsning er imidlertid inden for rækkevidde og kræver kun én enkelt ting, som de fleste alligevel har i deres hjem: en opvasketablet. Så i stedet for at adskille hele vaskemaskinen, kan du bruge denne enkle metode.

Du placerer blot en opvasketablet i det rum, hvor du normalt ville tilføje vaskepulver, og derefter starter du maskinen på et 40-graders program. Når programmet er afsluttet, kan du vaske dit tøj i en vaskemaskine, der nu er fri for bakterier.

Det anbefales at udføre denne procedure cirka hver tredje måned for at holde bakterierne på afstand.