Udfordringen er ikke at købe en Bugatti, men at vedligeholde den: Et olieskift koster det samme som en ny bil

11/04/2024 17:11

|

Nicolai Busekist

Luksusbiler er dyre, og det samme gælder vedligeholdelse. Faktisk er det muligt at sammenligne vedligeholdelsesomkostningerne for en Bugatti med prisen på en ny bil.

Mest læste i dag

Det er ingen hemmelighed, at priserne på biler er steget, uanset om de er nye eller brugte. Men hvordan kan man vurdere købsprisen for en almindelig bil i forhold til en ultraluksuriøs bil? I bund og grund afhænger det af, hvilken bil man vælger, og dens segment.

Priserne på biler er steget så meget, at dæk til en Bugatti i dag koster det samme som en Cupra Formentor. Eller hvis man er mere beskeden, kan man benytte lejligheden til at købe både en Dacia Duster og en anden bil. Det skriver mediet JVTech.

Bilentusiasten Manny Khoshbin, der også driver en populær YouTube-kanal, har delt en video, hvor han fortæller nærmere om, hvad vedligeholdelse af en Bugatti Veyron koster.

For et olieskift er det nødvendigt at fjerne baghjulene, bremserne, skærmene og visse andre dele for at få adgang til bilens olietank. Prisen for denne operation er 25.000 dollars, hvilket er svarende til lidt over 170.000 kroner.

Og for at give en bredere idé om de høje omkostninger, koster et hjulskift 38.000 dollars, hvilket svarer til 260.000 kroner. Er der derimod tale om et komplet dækskifte, løber prisen op i 50.000 dollars, hvilket svarer til over 340.000 kroner

Bugatti anbefaler at skifte væk, hver gang bilen har kørt 15.000 kilometer eller hvert år. I alt vil omkostningerne for vedligeholdelse af en Bugatti Chiron Pur Sport over fire år beløbe sig til mellem 340.000 euro og 405.000 euro. Det svarer til mellem 2,5 millioner og 3 millioner kroner.

Manny Khoshbin fortæller, at han ikke kører meget i sin Bugatti (han har i øvrigt tre af dem). Derfor er det ikke nødvendigt for ham at skifte dæk helt så ofte. Til gengæld anbefaler Bugatti, at man sender sin bil ind til et tjek hvert år alligevel.

Drømmer du om at købe en Bugatti, skal du derfor vide, at det ikke er nok at have råd til købsprisen. Du skal også bruge rigtig mange penge på at vedligeholde den luksuriøse bil.