Tyskerne har testet vaskepulver: Vinderen kan købes i Danmark

03/07/2024 18:37

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Wiki Commons
Tyskerne har nu givet os svaret.

Mest læste i dag

Den tyske forbrugerorganisation Stiftung Warentest har netop gennemført en omfattende test af vaskepulver, som viser, at en høj pris ikke nødvendigvis sikrer høj kvalitet.

Testens klare vinder er et billigt produkt, der indtil for nylig også var tilgængeligt i Danmark.

Discount-vaskepulver på førstepladsen

En bemærkelsesværdig overraskelse i testen var Tandil Ultra Plus intensiv vaskepulver, som forhandles i Aldi-butikker. Dette prisvenlige vaskepulver overgik mange af de velkendte mærker og blev kåret som det bedste produkt.

Tandil Ultra Plus kunne købes i Danmark, indtil Aldi trak sig fra det danske marked for nylig. For at købe det billige, men fremragende vaskepulver, skal man nu tage syd for grænsen.

Ifølge den tyske hjemmeside chip.de fik Tandil Ultra Plus karakteren "god" i næsten alle kategorier og blev kun vurderet som "tilfredsstillende" i beskyttelse af tekstiler.

Pulveret, som klarede sig godt i testen, koster omkring 4,85 euro (cirka 36 kroner) for en pakke på cirka 2 kg.

Produktbeskrivelsen fremhæver, at Tandil Ultra Plus indeholder en "kaltkraft"-formel, der fjerner pletter ved lave temperaturer, samt en "anti-grå"-formel, der beskytter stoffet mod kalkaflejringer og bevarer farverne.

Anbefalede vaskemaskiner

Udover vaskepulver testede Stiftung Warentest også vaskemaskiner. Fire modeller skilte sig særligt ud:

  • Siemens WU14UTA8

  • Miele WWE 360 WPS

  • Siemens WM14N2G3

  • AEG L6FBG51470

Eksperterne fra Stiftung Warentest anbefaler, at man ved valg af vaskemaskine fokuserer på vandforbrug for at spare penge og vælger en maskine, der arbejder støjsvagt.

Om Stiftung Warentest Stiftung Warentest blev grundlagt i 1964 af den tyske regering og har base i Berlin.

Fondens mål er at udføre sammenlignende tests af produkter og tjenester, og den er kendt for sin uafhængighed og pålidelighed.